Turiștii de la Cetatea Devei, în panică. O persoană a încercat să se sinucidă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Turiștii de la Cetatea Devei, în panică. O persoană a încercat să se sinucidă / Foto: Pixabay
Turiștii de la Cetatea Devei, în panică. O persoană a încercat să se sinucidă / Foto: Pixabay
A fost panică la Cetatea Devei. Un turist a încercat să se sinucidă.

Un turist ar fi încercat să se sinucidă, astăzi, în timp ce se afla la Cetatea Devei. A fost oprit însă de polițiștii locali care au sesizat autoritățile, transmite realitateadehunedoara.net

Potrivit primelor informații, o persoană a vrut să se arunce de pe telecabina ce duce turiștii pe Cetatea Devei. A fost observată însă e polițiștii locali care au reușit să o oprească și au sunat la 112 pentru a cere sprijin.

La fața locului a fost trimis și un echipaj SMURD, însă, potrivit informațiilor, pacientul, care ar fi cunoscut cu probleme psihice, a refuzat să fie transportat la spital. El a rămas, deocamdată, în custodia polițiștilor.

Psiholog, despre anxietate, depresie și sinucidere

Psihologul Radu Leca  a tras  un semnal de alarmă privind creşterea riscului de sinucideri şi depresie, din cauza pandemiei COVID-19. 

”Știm că anxietatea este răspunsul sută la sută natural al organismului la stres, fiind un sentiment profund de frică în legătură cu evenimente viitoare în viața noastră. Depresia este o tulburare puternică a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de lucrurile care ne bucurau la un moment dat. Denumită oficial și tulburarea depresivă majoră, aceasta afectează direct modul în care te simți și alegi să te comporţi și poate duce la o varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice", a declarat Radu Leca în exclusivitate pentru DCNews. 

"Suicidul include o serie de acţiuni pe care subiectul le întreprinde pentru a se omorî. Este acest fenomen semnificativ în cazul depresiei majore? Da, este. Cunoaștem faptul că structurile sociale umane nu au tratat cu indiferenţă gestul suicidar. Pentru majoritatea subiecţilor suicidul este o situaţie care trezeşte sentimente de: frică, milă, indignare dar nu de indiferenţă. Subiectul depresiv care ajunge la suicid refuză terapia și medicamentația.” a mai spus psihologul pentru DCNews. 

Reamintim că ieri, 7 iulie, o polițistă din București s-a aruncat de la etaj, iar un profesor al USAMV a fost găsit decedat în biroul său, după ce și-ar fi pus capăt zilelor, luni dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel