Urmărește emisiunea live
Turiști accidentați după ce au schiat pe pârtii interzise din Poiana Brașov. Salvamontiștii au intervenit
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Persoane accidentate la schi în Poiana Brașov. Salvamontiștii au intervenit. Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov
Persoane accidentate la schi în Poiana Brașov. Salvamontiștii au intervenit. Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov
Salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit astăzi în șapte cazuri de persoane care s-au rănit la schi după ce au intrat pe pârtii interzise. 

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină astăzi în șapte cazuri de turiști care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Masivul Postăvaru, se arată într-un comunicat de presă. 

Pentru trei dintre aceștia a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitalicească pentru investigații suplimentare.

Atenție la pârtiile închise

”Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise. Vă reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt în continuare închise și rugăm turiștii să nu mai între în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este pe alocuri subțire și poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalațiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistente și planeități diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către stațiune trebuie făcută cu instalațiile de transport pe cablu!”, au precizat reprezentanții Salvamont. 

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 53 de situații, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit, sau a trebuit să fie evacuate de pe munte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel