Turistă salvată de dulciuri, după două zile petrecute în larg. Povestea ei impresionantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O turistă  din Noua Zeelandă a supraviețuit timp de două zile în larg, cu ajutorul dulciurilor.

O turistă a supravieţuit timp de două zile în larg într-o şalupă, în Marea Egee, cu ajutorul dulciurilor pe care le avea la ea, informează marţi BBC, citează Agerpres.

Kushila Stein, în vârstă de 45 de ani, din Noua Zeelandă, a fost salvată la nord de insula Creta, duminică.

Cum a atras atenția

În timpul celor 37 de ore în care s-a aflat în larg, Stein a mâncat acadele şi a folosit pungi de plastic pentru a-i ţine de cald. Navigator experimentat, Stein şi-a pus o pungă roşie pe cap şi a folosit o oglindă pentru a atrage atenţia.

După căutări ample, Garda de Coastă a Greciei a găsit-o la 101 kilometri nord de Creta, cea mai mare insulă a Greciei.

Mama sa, Wendy Stein, a declarat pentru Stuff.co.nz că antrenamentul de care beneficia fiica ei în ceea ce priveşte supravieţuirea pe mare i-a salvat viaţa.

Stein ajuta un englez - identificat în presă doar ca "Mike" - să ia un iaht din sudul Turciei până la Atena.

Șase nave, un elicopter şi o dronă submarină

În timpul călătoriei, Stein a decis să facă o plimbare pe uscat după ce stătuse aşezată un timp îndelungat, astfel că a părăsit iahtul şi a mers cu şalupa până în insula Folegandros, vineri, a precizat mama sa. Pe drumul de întoarcere însă, una dintre vâsle a căzut în mare, iar vânturile puternice au împins-o în larg. Când Stein nu s-a întors pe iaht, proprietarul a anunţat autorităţile greceşti sâmbătă dimineaţă.

Operaţiunea de căutare şi salvare a fost realizată de şase nave, un elicopter şi o dronă submarină lansată de Garda de Coastă.

În timp ce se afla în larg, turista a scrijelit numele şi detaliile de contact ale mamei sale pe marginea şalupei, temându-se că nu va supravieţui. După ce a fost salvată, femeia a fost transportată la spital şi tratată pentru deshidratare.

Când Stein a fost salvată, ea şi-a sunat mama, căreia i-a spus, potrivit New Zealand Herald: "Mi-a mai rămas o acadea, mamă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel