Turist, atacat de URS. Animalul stătea liniștit, întins pe marginea străzii, dar bărbatul a insistat să îl fotografieze. "Bă, ești prost!" - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Turist, atacat de URS. Animalul stătea liniștit, întins pe marginea străzii, dar bărbatul a insistat să îl fotografieze / Foto: Captură video Realitatea Plus
Turist, atacat de URS. Animalul stătea liniștit, întins pe marginea străzii, dar bărbatul a insistat să îl fotografieze / Foto: Captură video Realitatea Plus
Un tânăr a fost atacat de urs în timp ce încerca să îl fotografieze.

Gestul inconștient al unui turist care se afla pe Transfăgărășan putea avea urmări grave. Un tânăr a fost atacat de urs în timp ce încerca să îl fotografieze, transmite Realitatea Plus. Animalul sălbatic stătea liniștit pe marginea șoselei, la barajul Vidraru, însă, deranjat de comportamentul turistului, ursul a sărit pe el. 

Din imaginile surprinse de un martor se vede cum tânărul se apropie periculos de mult de animalul care se afla pe marginea drumului, pentru că voia să-l fotografieze. Norocul său a fost că ursul s-a oprit la timp și nu a continuat atacul. Într-o fracțiune de secundă, animalul s-a năpustit nervos asupra turistului, care a căzut la pământ. În acel moment ursul s-a retras și s-a întors la locul în care dormea. Martorii care au filmat acest incident l-au avertizat pe tânăr și i-au spus să nu se apropie așa mult de urs, dar acesta nu i-a ascultat. "Bă, ești prost!", strigă un tânăr atunci când observă că ursul îl atacă.

Sfatul Salvamont: Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul

Cei care iubesc muntele și drumețiile se expun unui risc care poate fi evitat, însă nu înlăturat complet: întâlnirea cu animalele sălbatice. Salvamont intervine adeseori pentru salvarea turiștilor speriați sau blocați pe munte, în astfel de situații. 

„În primul rând le recomand să nu plece singuri, să plece cel puțin 2-3 sau grup cât mai mare. Este bine să aibă un fluier, să fluiere pe traseu, să își anunțe prezența. Pentru cei care vor există și spray-uri pentru urs, care îi pot ajuta în caz de atac. Ursul de obicei se retrage din potecă dacă aude zgomot sau din zona respectivă. Nu este bine să fugim, nu este bine să ne îndepărtăm de grup. Dacă unul din grup pleacă, este posibil ca ursul să se ia după el. Bineînțeles, nu trebuie agresat ursul, urlat la el pentru că animalul se poate îndepărta”, a explicat la Digi24 Laurențiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Bușteni.

În cazul excursiilor în natură la cort, este esențial să știm să depozităm alimentele, astfel încât să ne putem feri de animalele care ar putea adulmeca hrana. 

„Cel mai indicat este să fie urcată în copaci (n.r. - mâncarea), ridicată cu un sac cu tot, este bine de făcut un mic gărduleț în jurul taberei, în jurul cortului, ca să îi anunțe prezența (n.r. - a animalului sălbatic), dar în niciun caz hrana nu poate fi lângă cort”, a mai adăugat coordonatorul Salvamont. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel