Turism spațial cu balonul. Japonezii au creat capsula stratosferică
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Iwaya Giken
Foto: Iwaya Giken
Vom putea călători în spaţiu cu balonul!

Compania aerospațială Iwaya Giken, cu sediul în Hokkaido, a dezvăluit proiectul său de turism spațial „fără rachete”: proiectul Open Universe va duce pasagerii în stratosferă la bordul unei cabine cu două locuri, care se va ridica în spațiu cu ajutorul unui balon uriaș cu heliu. Geamurile mari de observație vor permite o vedere fără obstacole asupra planetei noastre, pentru o experiență memorabilă, scrie universetoday.com.

Capsula spațială, cu un diametru de aproximativ 1.5 metri, este proiectată să reziste la schimbări de temperatură și presiune atmosferică. Balonul de plastic va fi umplut cu suficient heliu pentru a ridica capsula și pasagerii până la o înălțime de 25 de kilometri, în stratosferă.

Iwaya Giken lucrează la acest concept de peste șapte ani. Keisuke Iwaya, președintele companiei, dorește să facă turismul spațial mai accesibil, oferind plimbări în spațiu la un preț „rezonabil”. Primele bilete vor fi vândute cu 24 de milioane de yeni fiecare (aproximativ 165.000 de euro) – un preț ridicat, dar mai accesibil decât în cazul altor excursii spațiale disponibile în prezent. „Sper ca, într-o zi, călătoriile în spațiu cu balonul să fie posibile la un preț de aproximativ un milion de yeni (aproximativ 6800 de euro)”, a declarat Iwaya anul trecut pentru Japan Forward.

În iunie 2018, compania a trimis cu succes pești tropicali la o altitudine de 28 de kilometri, readucându-i apoi în siguranță pe Pământ. În mai 2021, o cabină fără pilot a fost lansată cu succes la o altitudine de 25 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel