Turism rural în România. Două sate conduc topul celor mai tari destinații de la noi din țară: Și pe mine m-a impresionat/ O panoramă superbă, căutată de mulți străini din UK, Franța sau Ungaria
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Clasicele destinații turistice din România nu mai sunt în topul destinațiilor din țară. Turismul rural pare că le-a luat locul, mai ales după ce, doi ani la rând, câte un sat a ocupat locul întâi la destinații turistice din România. 

”Anul trecut pe primul loc a fost Fundata. Și pe mine m-a impresionat în mod deosebit, nu mai fusesem de mult, dar în ultimii doi ani am fost de mai multe ori. Fundata vine în continuarea zonei mai clasice Bran - Moeciu de turism rural, dar e localitatea situată la cea mai mare altitudine din România, 1350 de metri. Are cel mai vechi sat turistic din România, Șirnea, declarat turistic chiar din perioada interbelică. Au foarte multe produse locale, turism durabil, au și asociație, și o aplicație în care sunt incluse majoritatea pensiunilor, deci sunt foarte bine organizați. 

În acest an, locul întâi a fost câștigat de Rimetea, considerat de către jurnaliști străini drept cel mai frumos sat din România. Într-adevăr, are o panoramă superbă. Este un sat frumos, au multe evenimente și e o zonă căutată foarte mult și de străini, din Marea Britanie, Franța sau Ungaria. 

Pe locul doi e Vatra Dornei, o stațiune și montană, și balneară în dezvoltare, fostul cazinou este restaurat acum. 

Pe locul trei este Borsec, care găzduiește tot mai multe evenimente culturale, concerte, festivaluri tradiționale, au și centre noi de wellness și spa. E renumită pe partea de ape minerale, bineînțeles. 

Apoi avem Jurilovca, Sulina, Iași” a spus Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în emisiunea ”Totul despre bani”. 

Citește și: Stațiunea din România comparată de americani cu un Miami mai mic și mai ieftin. Nu e Mamaia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel