Urmărește emisiunea live
Turcia spune că a 'neutralizat' 43 de membri ai PKK în nordul Irakului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Militarii turci au 'neutralizat' (termen utilizat de armată pentru a indica faptul că cei în cauză au fost ucişi, răniţi sau capturaţi) 43 de membri ai gherilei kurde PKK în nordul Irakului începând cu 28 mai, a informat joi Ministerul Apărării într-un comunicat citat de agenţia EFE.

Atacurile au fost derulate în cadrul 'Operaţiunii Gheara', o ofensivă militară aeriană care, susţinută de artilerie, se desfăşoară de la finalul lunii mai în regiunea irakiană Hakurk. 'Pe timpul operaţiunii Gheara alţi trei membri ai PKK au fost neutralizaţi. Numărul total al luptătorilor neutralizaţi de la începerea operaţiunii este de 43', potrivit comunicatului Apărării.

De la începutul ofensivei, cel puţin doi soldaţi turci au murit după detonarea de explozibil plasat în zonă, se presupune, de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Armata nu a furnizat mai multe detalii despre unităţile terestre care participă la operaţiune în afara informaţiilor cu privire la numărul victimelor. În trecut, armata turcă a efectuat frecvent operaţiuni aeriene în nordul Irakului contra unor presupuse baze şi tabere ale PKK, în special în regiunea munţilor Qandil, unde s-ar fi refugiat liderii acestei gherile kurde, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel