Turcia: Schimb de focuri în campania electorală. Trei morți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pistol
Pistol
 Trei persoane şi-au pierdut viaţa joi într-un schimb de focuri care a izbucnit într-un oraş din sudul Turciei în cursul vizitei unui deputat al partidului aflat la putere în campanie pentru alegerile de la 24 iunie, au informat media locale, transmite AFP. 

Schimbul de focuri, care a făcut, de asemenea, opt răniţi, a avut loc într-o altercaţie implicând anturajul deputatului AKP Ibrahim Halil Yildiz într-o vizită în oraşul Suruc, în apropierea graniţei cu Siria, potrivit presei. 

Circumstanţele acestui schimb de focuri fac obiectul unor versiuni divergente. 

Agenţia de stat Anadolu a afirmat că Yildiz şi susţinătorii săi au fost atacaţi de opozanţi înarmaţi cu bâte şi cuţite. Fratele deputatului figurează printre cele trei persoane ucise, potrivit agenţiei. 

Anadolu a mai scris că partizani ai partidului prokurd DHP au fost implicaţi în atac. 

De vină ar fi fost gărzile de corp 

Media prokurde au imputat atacul gărzilor de corp ale deputatului, afirmând că acestea au deschis focul într-o piaţă a oraşului după ce Yildiz a fost primit cu ostilitate de comercianţi. 

Biroul guvernatorului provinciei Saliurfa în care se află Suruc, oraş cu populaţie majoritar kurdă, a afirmat la rândul său într-un comunicat că "o altercaţie a izbucnit între două grupuri" în timpul vizitei deputatului şi că trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte nouă au fost rănite într-un "incident" care a avut loc după vizită. 

În iulie 2015, un atentat atribuit grupării Stat Islamic a făcut 34 de morţi la Suruc. În urma acestui atac reşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a lansat un "război împotriva terorismului" vizând în acelaşi timp Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi SI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel