Turcia, membră a NATO, va trimite trupe în Kosovo, din cauza tulburărilor din nordul ţării
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Din cauza agitației din nordul țării, Turcia, ca membră a NATO, va desfășura trupe în Kosovo.

Turcia are de gând să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni. Decizia vine ca replică la solicitarea NATO de a se alătura forţei sale de menţinere a păcii KFOR, din cauza tulburărilor din nordul ţării. Anunțul a fost făcut de Ministerul turc al Apărării.

Ministerul a făcut apel la un dialog constructiv pentru a aborda o criză ce ar putea avea un impact asupra securității și stabilității regionale.

Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfăşurată în ... Kosovo pe 4-5 iunie, a transmis ministerul.

O criză politică care a escaladat în violențe în nordul Kosovo s-a intensificat odată cu preluarea mandatelor de primari de etnie albaneză în zona majoritar sârbă a regiunii, ceea ce a atras critici din partea SUA și aliaților lor asupra Pristinei. Populația majoritar sârbă a boicotat alegerile din luna aprilie, care au permis alegerea etnicilor albanezi. În confruntările violente de luni, 30 de membri ai forțelor de menținere a păcii și 52 de sârbi care protestau împotriva instalării primarilor au fost răniți. Ca urmare a acestor violențe, NATO a anunțat că va trimite trupe suplimentare în Kosovo, în plus față de cei 700 de soldați deja în tranzit către această țară balcanică, pentru a consolida misiunea sa formată din 4.000 de soldați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel