Turcia bombardament. Poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan, atacate
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Avioane militare turce au bombardat poziţii suspecte ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia a bombardat poziţii suspecte ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, în regiunea kurdă din nordul Irakului, potrivit unor surse avizate citate de dpa, citată de Agerpres.

Atacurile aeriene au vizat zona montană Karah şi sate din provincia Dohuk, a precizat o sursă militară kurdă pentru agenţia de presă germană. Potrivit aceleiaşi surse, confruntări au avut loc între combatanţi kurzi şi trupele turce, în timpul cărora şase combatanţi au fost ucişi.

Şase sate din districtul Dinarte din provincia Dohuk au fost bombardate de avioane militare turce, începând cu noaptea trecută până miercuri dimineaţa, a anunţat la rândul său şeful districtului Dinarte, Shaaban Khalil.

Ce spune Ministerul Apărării turc 

Ministerul Apărării turc a confirmat miercuri că a întreprins un atac preventiv împotriva unor elemente ale "grupării teroriste" PKK în nordul Irakului, ca parte a celei de-a doua faze a Operaţiunii Ghearele Vulturului (Claw Eagle), transmite agenţia de presă Anadolu.

Potrivit unui comunicat al ministerului, atacul a avut scopul de a preveni eforturile PKK de a-şi restabili poziţiile de pe care a întreprins atacuri teroriste împotriva Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel