Turcan: PDL va susține regionalizarea USL. Vezi în ce condiții
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
raluca turcan
raluca turcan

Raluca Turcan a declarat că PDL va susține regionalizarea propusă de USL. Vicepreședinta a precizat condițiile în care o va accepta. 

Vicepreședinta PDL susține că regionalizarea va fi acceptată de partid doar în cazul în care USL va respecta criteriile UE, adică criteriul istoric, socio-cultural, cel geografic, economic, de mediu şi populaţia. Raluca Turcan a spus că nu va onora invitația la dezbaterea de joi de la Sibiu, inițiată de Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale. A precizat că a primit-o doar cu o seară înainte.

Ea este de părere că "Procesul de regionalizare trebuie să pornească de la anumite principii şi să răspundă la o serie de întrebări precum: de ce vrem să facem regionalizarea, care sunt costurile, care sunt beneficiile? Răspunsul la aceste întrebări trebuie să fie unul singur: statul trebuie să ofere cetăţeanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost", scrie Agerpres. Raluca Turcan este de părere că USL vrea să-și pună baronii pe regiuni.

Vicepreședintele PDL a adăugat că "Regionalizarea trebuie făcută de jos în sus şi nu aşa cum a început USL - ei au pus o singură întrebare: care va fi capitala regională? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic, acela va avea capitala de regiune! Drept dovadă au propus 8 regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au început procesul de regionalizare cu stângul. Stânga românească, în italiană "sinistra", va face o regionalizare sinistră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel