Data publicării:

Tulcea: Târg de produse tradiţionale, în centrul municipiului

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Aproape 10 societăţi şi asociaţii familiale participă începând de vineri la Târgul de produse tradiţionale Etno Dobrogea, organizat în centrul oraşului Tulcea, de Asociaţia Moesis Tradiţional.

Evenimentul şi-a propus să aducă în prim-plan produse tradiţionale pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi a încuraja economia locală, scrie Agerpres.

"Avem nevoie de produse atestate tradiţional, produse naturale, pentru că trebuie să ne hrănim sănătos. Produsele atestate tradiţional sunt produse fără E-uri, cu ingrediente locale, materii prime naturale şi ne aduc un mare beneficiu, contribuind la starea noastră de bine şi echilibru", a declarat, pentru Agerpres, iniţiatoarea evenimentului, preşedinta Asociaţiei Moesis Tradiţional, Paula Vals.

Ea a explicat numărul mic al produselor pe bază de peşte prin numeroasele târguri gastronomice care se organizează în ţară şi la care participă şi producătorii tulceni.

"Târgul Etno Dobrogea este un început. Sperăm să fie cât mai multe asemenea evenimente în oraşul Tulcea, pentru că avem nevoie de turişti şi în oraş. Deocamdată acesta este în continuare doar o poartă de trecere pentru turiştii care merg în Deltă. Cu asemenea evenimente poate reuşim să atragem turişti şi în oraşul Tulcea, mai ales în extrasezon", a afirmat reprezentanta Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Corina Davidov.

La standurile producătorilor autorizaţi, tulcenii pot găsi atât vinuri realizate în judeţ, cât şi produse din carne şi de cofetărie, unele dintre ele fiind înregistrate drept produse tradiţionale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al unui grup de firme private şi va fi deschis până duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel