Tulcea: Bienala de pictură "Alexandru Ciucurencu" şi-a desemnat câştigătorii
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bienala de pictură "Alexandru Ciucurencu" şi-a desemnat, vineri după-amiază, câştigătorii în cadrul unei eveniment desfăşurat la Muzeul de Artă din Tulcea şi organizat de Liceul de artă "George Georgescu", în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion".

Potrivit directoarei liceului, Mariana Pavel, premiul I a fost obţinut de pictorul Viorel Poiată, premiul al II-lea a fost câştigat de Cristina Ştefania Culiţă, iar premiul al III-lea a fost decernat Claudiei Pahom-Grigore.

"Primul meu premiu, premiul al II-lea, a fost obţinut la Concursul 'Alexandru Ciucurencu', în clasa a VI-a, iar la absolvirea liceului, am terminat cu premiul al III-lea al aceluiaşi concurs", a declarat pentru AGERPRES Claudia Pahom-Grigore.

Juriul concursului a decis ca menţiunile să fie acordate artiştilor Aurelian Broască, Gheorghe Caruţiu şi Sorin Otînjac.

"Premiile acordate sunt în valoare de 6.000 de lei, iar proiectul prin care s-a realizat Bienala de pictură este doar o parte a unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean cu 30.000 de lei", a menţionat directoarea Liceului de artă "George Georgescu", Mariana Pavel.

În timpul festivităţii de premiere a câştigătorilor primei ediţii a Bienalei de pictură "Alexandru Ciucurencu" a fost lansat şi catalogul evenimentului, care prezintă 107 lucrări ale celor 76 de artişti participanţi la concurs.

Comisia de jurizare a fost condusă de directoarea Muzeului de artă din Constanţa, Doina Păuleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel