Tudose: Planul Național de Redresare și Reziliență, sinucidere asistată și anunțată!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihai Tudose susține că Planul Național de Redresare și Reziliență este o „sinucidere asistată și anunțată”.

„Planul Național de Redresare și Reziliență – sinucidere asistată și anunțată

Ministrul Ghinea – fostul ministru ”0” Fonduri Europene în Guvernul Cioloș așa cum presa îl numea în 2016 – a cărui primă măsură în decembrie 2020 a fost schimbarea denumirii Ministerului Fondurilor Europene în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (de parcă acest minister face investiții și implementează proiecte, în loc să gestioneze fondurile europene! Ca să avem investiții și proiecte trebuie să existe o instituție care să gestioneze fondurile externe nerambursabile, ce sa vezi?! Implementarea proiectelor este atributul beneficiarilor: companii, instituții publice centrale și locale, societate civilă etc. – NU Ministerul) în ședința de guvern din 20 ianuarie 2021 a făcut și ne-a adus ”lumina” în procesul de ratare a oportunităților Mecanismului European de Redresare și Reziliență – sursa europeană a PNRR.

Concret, pentru corectarea PNRR a creat 10 grupuri de lucru care vizează următoarele domenii:


1. Transport
2. Mediu, Schimbări climatice, Energie, Eficiență Energetică
3. Dezvoltarea Localităților Urbane
4. Agricultură și Dezvoltare Rurală
5. Sănătate
6. Educație
7. Mediu de Afaceri, Antreprenoriat
8. Cercetare, Inovare, Digitalizare
9. Îmbunătățirea fondului construit
10. Reziliență, Situații de criză

Și vor fi finanțate numai proiectele mature, gata de implementare”, a scris, vineri, Mihai Tudose pe contul de Facebook.

Ulterior, a adăugat: „Cum spunea domnia sa: „Tot ce trebuie să facem este să ne propunem niște reforme, niște ținte pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie și luăm banii pe ele.” Deci finanțăm proiectele pe care le avem gata de implementare, fixăm niște reforme acolo, și niște ținte ceva și gata PNRR! Simplu, ca bună ziua și apa caldă! Dar, ca să facă lucrurile simple complicate vor crea 10 grupuri de lucru! Și deasupra acestor grupuri de lucru vor fi implicate Administrația Prezidențială, vice-premierul coordonator, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului și ministerele de linie în domeniul cărora sunt prevăzute activități și proiecte în PNRR.”

„De ce atat de multe instituții implicate?”, a subliniat Mihai Tudose. 

„Dl Ministru Ghinea ne luminează: pentru o abordare unitară și coordonare interinstituțională în elaborarea și negocierea informală cu Comisia Europeană. În plus, pentru că lucrurile nu se opresc aici, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va organiza consultări cu reprezentanții sectorului privat, ai societății civile, cu sindicatele precum și cu ceilalți parteneri de dialog social. Și, toate acestea pană la sfârșitul lunii februarie 2021, când PNRR ar trebui să fie gata”, a adăugat Mihai Tudose. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel