Data actualizării:
Data publicării:

Tudor Curtifan: Hamas și-a atins din păcate obiectivul deși toate dovezile arată că nu Israelul a bombardat spitalul din Gaza

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Jurnalistul Tudor Curtifan, redactor șef DefenseRomania, și-a exprimat opinia cu privire la intrarea Israelulului în Gaza. Acesta a afirmat că Hamas și-a atins un obiectiv fără ca Israelul să intre în Gaza, adică un val de emoție, în pofida faptului că avem pe masă toate dovezile că spitalul din Gaza nu a fost bombardat de IDF (forțele de apărare israeliene).

Summitul dintre liderii iordanieni, americani, egipteni și palestinieni a fost anulat doar câteva ore înainte de sosirea lui Joe Biden. Jurnalistul Tudor Curtifan afirmă la postul de televiziune B1 TV că vizita președintelui american Joe Biden în Israel nu va mai avea efectul scontat.

De ce nu a intrat Israelul până acum în Gaza

Tudor Curtifan precizează că în acest moment se depun eforturi pentru evacuarea cetățenilor străini din Gaza, dar escaladarea tensiunilor va îngreuna acest proces.

„Cu siguranță, vizita președintelui Joe Biden nu va mai avea același efect. Unda de șoc se simte și la nivel diplomatic după tragedia de proporții de ieri de la spitalul din Gaza. Cele mai importante negocieri vizau evacuarea cetățenilor străini din Fâșia Gaza, care se află deja la granița cu Egiptul. Ce se va întâmpla cu acești cetățeni este cea mai importantă întrebare pe care toți liderii europeni și-o pun în acest moment, inclusiv România după vizita de ieri a premierului român Ciolacu. Nogocierile acestor cetățeni ar fi trebuit să se facă în Egipt. Egiptul este principala poartă a lor”, a precizat jurnalistul Tudor Curtifan.

„Hamas și-a atins un obiectiv fără ca Israelul să intre în Gaza”. NU Israelul a bombardat spitalul

Redactorul șef al publicației DefenseRomania a adăugat că deși există toate dovezile că nu Israelul a bombardat spitalul din Fâșia Gaza, Hamas s-a folosit de această tragedie pentru a radicaliza lumea islamică.

„Hamas și-a atins un obiectiv fără ca Israelul să intre în Gaza, adică atingerea acelui val de emoție cu obiectivul de a condamna Israelul deși nu ei au bombardat spitalul. Hamas a reușit să facă acest lucru fără ca Armata israeliană să se intre în Gaza.

Asta deși IDF și serviciile israeliene au prezentat dovezi cât se poate de clare că nu Israelul a bombardat spitalul. Cei de la EIPA (n.r. - Europe Israel Press Association) depun și ei o muncă constantă pentru a informa corect presa internațională despre atacurile teroriste împotriva Israelului și despre situația la zi din Gaza. Ne confruntăm însă nu doar cu un război al grupărilor teroriste împotriva Israelului, ci și cu un război informațional. 

Eu cred că ofensiva terestră va avea loc la un moment dat, dar doar în momentul în care Israelul își va securiza granițele și în nord și în Cisiordania”, a spus jurnalistul Tudor Curtifan la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel