Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Tudor Ciuhodaru / Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”
Facebook - Tudor Ciuhodaru / Tudor Ciuhodaru face un apel către Europa: „România se sufocă”
Medicul și eurodeputatul Tudor Ciuhodaru face un apel prin care cere sprijin „imediat” pentru România. 

Tudor Ciuhodaru, medic și eurodeputat, face un apel prin care dorește să atragă atenția asupra situației din spitalele românești. Acesta a cerut sprijinul unor lideri de înalt nivel european. 

„E crimă cu premeditare!”

„Solicit sprijin de urgență pentru România. Imediat înseamnă imediat! România se sufocă! Românii nu au acum acces la tratament. Am solicitat sprijin de urgență doamnei președinte Ursula von der Leyen și doamnei comisar Stella Kyriakides pentru 4 lucruri clare:

1 aprovizonarea cu medicamente precum Tocilizumab, antivirale și anticorpi monoclonali;
2. teste în temeiul Instrumentului pentru sprijin de urgență;
3. ventilatoare prin programul rescEU;
4. asigurarea de personal medical prin activarea Corpului Medical European.

Sper ca și autoritățile să sprijine acest demers. Cer, din nou, public includerea spitalelor private, care au paturi de terapie intensivă, în acest val 4. Este absolut nevoie ca aceste spitale, măcar pe această perioadă de foc, să devină funcționale și să asigure viața tututor românilor.

Este de noaptea minții. S-au uitat patru luni la televizor și n-au construit nici măcar o unitate de Terapie Intensivă sau un nou spital de boli infecțioase. E crimă cu premeditare! 
Și măcar acum poate vor pune în practică planul B, o altă strategie, cei 4 piloni pe care îi tot repet de la începutul acestei pandemii bazată pe testare (extinsă, regulată, gratuită), vaccinare, distanțare și asigurarea accesului rapid și gratuit la tratament.

Bilanț COVID 20 octombrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.10.2021 (10:00) – 20.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 423 de decese (232 bărbați și 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 423 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  10-19 ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 17 la categoria de vârstă 40-49 ani, 45 la categoria de vârstă 50-59 ani, 117 la categoria de vârstă 60-69 ani, 146 la categoria de vârstă 70-79 ani și 95 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel