Tu știi cum a apărut Harry Potter? Sacrificiile pe care le-a făcut autoarea cărţilor. Fostul ei soț a vrut să-i ardă primul manuscris
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 feb 2023, 20:40
WhatsApp
Tu știi cum a apărut Harry Potter? Sacrificiile pe care le-a făcut autoarea cărţilor. Fostul ei soț a vrut să-i ardă primul manuscris / Foto: Pixabay, de Maurygraf
Tu știi cum a apărut Harry Potter? Sacrificiile pe care le-a făcut autoarea cărţilor. Fostul ei soț a vrut să-i ardă primul manuscris / Foto: Pixabay, de Maurygraf
J.K. Rowling, autoarea cărţilor "Harry Potter", a povestit că i-a fost teama că fostul soţ îi va arde primul manuscris.

Autoarea cărţlor "Harry Potter", J.K. Rowling, a vorbit despre abuzul pe care l-a suportat din partea fostului ei soţ, spunând că acesta a încercat să-i ascundă manuscrisul primei cărţi a seriei pentru a o împiedica să-l părăsească, scrie The Guardian, scrie Ziarul de Iași.

Vorbind în "Witch Trials of JK Rowling", un serial podcast lansat marţi, autoarea a descris relaţia ei cu Jorge Arantes ca fiind violentă şi controlantă, spunând că a trebuit să strecoare din casă pagini din roman pentru a le fotocopia în cazul în care acesta le-ar fi ars.

J.K. Rowling: Îmi controla geanta de fiecare dată când veneam acasă

"Îmi controla geanta de fiecare dată când veneam acasă. Nu aveam o cheie la propria uşă din faţă pentru că el trebuie să controleze uşa. Şi cred că nu este o persoană proastă. Cred că el ştia, sau bănuia, că voi încerca din nou", a spus ea.

Rowling a descris că a trăit într-o "stare oribilă de tensiune" cu Arantes, deoarece a trebuit să-şi ascundă dorinţa de a-l părăsi. 

"Şi totuşi manuscrisul a continuat să crească. Am continuat să scriu. De fapt, ştia ce însemna acel manuscris pentru mine pentru că la un moment dat a luat manuscrisul şi l-a ascuns şi acesta a fost ostaticul lui", a spus ea.

Din ce în ce mai hotărâtă să-l părăsească, ea "lua zilnic, în secret, la lucru pagini din manuscris - doar câteva pagini ca să nu-şi dea seama că lipseşte nimic şi le fotocopiam".

Scriitoarea era însărcinată atunci când a scris primul manuscris

Ea a adăugat: "Treptat, într-un dulap din camera personalului, puţin câte puţin, un manuscris fotocopiat a tot crescut, pentru că bănuiam că, dacă nu reuşeam cu totul, îl ardea sau îl păstra".

"Manuscrisul acela înseamnă încă atât de mult pentru mine. Acesta a fost lucrul pe care l-am prioritizat pentru salvare. Singurul lucru care a contat în afară de asta, evident, a fost fiica mea, dar în acel moment era încă în mine, aşa că era cât se poate de în siguranţă în acea situaţie", a mai spus scriitoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?