România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 03 aug, 14:51
TSD contestă ferm „rățoiala”. ”Orban ar face bine să prezinte urgent cum se va desfășura noul an școlar”
Organizația Tineretului Social Democrat din România îi solicită Guvernului Orban și președintelui Iohannis să prezinte de urgență condițiile în care se va desfășura anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții Tineretului Social Democrat trag un semnal de alarmă și cer Guvernului și președintelui statului să ia măsuri cu privire la desfășurarea noului an școlar. 

”Lipsa unei decizii clare cu mai puțin de o lună și jumătate înainte de data prevăzută pentru începerea anului școlar este o bătaie de joc din partea Guvernului față de părinți, elevi și profesori. Incapacitatea Executivului de a lua o decizie în această privință creează o stare de confuzie și îngrijorare la nivelul întregului sistem de învățământ din România. Este  o contradicție totală între bâlbele Guvernului Oban și „România Educată” pe care o promitea pompos președintele Iohannis în campania electorală.

TSD contestă ferm „rățoiala”

 

TSD contestă ferm „rățoiala” prim-ministrului Orban față de apelurile repetate ale PSD ca Guvernul să informeze opinia publică în legătură cu condițiile în care se va desfășura noul an școlar. „Este incredibil ca Guvernul să acuze PSD pentru că îi cere să spună cum se va desfășura noul an școlar. Părinții, elevii și dascălii au ajuns la exasperare din cauza acestei incertitudini. În loc să se rățoiască la PSD, premierul Orban ar face bine să se uite cum au procedat celelalte state europene și să ia o decizie clară cât mai urgent”, a declarat președintele TSD, deputatul Bogdan Cojocaru.

Întârzierea implementării măsurilor 

 

TSD consideră că e foarte probabil ca unele condiții de igienă și siguranță sanitară în școli să implice un efort logistic substanțial din partea autorităților locale, iar o întârziere a unei decizii clare din partea Guvernului ar putea zădărnici implementarea acestor măsuri până la începerea anului școlar.

TSD îi atrage atenția prim-ministrului Ludovic Orban asupra faptului că toate celelalte state europene au luat deja măsuri concrete pentru reînceperea cursurilor și fac pregătiri intense pentru adaptarea spațiilor de învățământ pentru siguranța elevilor și profesorilor”, se arată într-un comunicat de presă. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro