Trustul DC Media Group, mișcare nouă pe piața media. Elena Cristian: Iată secretul nostru! E ca la guvernare. Să înceapă Spectacola!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Trustul DC Media Group este în plină dezvoltare! Venim cu un nou site pentru dumneavoastră - platforma cu numărul 7 - Spectacola. 

Ce mai fac vedetele? Este răspunsul pe care îl veți afla dacă veți urmări noul nostru site. Actori, cântăreți, politicieni, celebrități autohtone dar și internaționale vor fi sub lupa Spectacola.

Vă prezentăm culisele celor mai importante evenimente din viaţa socială, politică şi mondenă. Pe www.spectacola.ro veți putea citi noutăți, interviuri, reportaje inedite și secrete din spatele cortinelor. 


Mai multe despre noul proiect al DC Media Group am aflat de la Georgiana Ioniță, redactor-șef al site-ului Spectacola, dar și de la Elena Cristian, manager de proiect.

Georgiana Ioniță: Sperăm să câștigăm votul publicului prin autenticitate și calitate


De ce Spectacola? Cum v-a venit ideea? Ce va aduce nou Spectacola pe piața mass-media online?

Spectacola cuprinde toate elementele care ne rup cumva din ritmul cotidian. Spectacola înseamnă muzică, teatru, cinematografie, personalități de marcă, dar și culisele evenimentelor. Ideea acestui proiect vine din dorința de a oferi publicului o opțiune de divertisment într-un moment în care piața media este supraaglomerată, iar calitatea este precedată de cantitate. Sperăm să câștigăm votul publicului prin autenticitate și calitate. De asemenea, având în vedere vremurile pe care le traversăm, vrem să credem că punem și noi umărul la susținerea unor industrii greu încercate în această perioadă. 

Ce propune Spectacola diferit față de ce există acum în online?

Vrem să aducem în fața publicului marii artiști ai României, dar și pe cei internaționali, oameni talentați, oameni cu idei și specialiști din diverse domenii. Evident, nu vor trece pe lângă noi nici picanteriile și bârfele momentului, astfel că cititorii vor putea afla de pe Spectacola tot ce se întâmplă nou în viețile celebrităților. Le dăm follow influencerilor, punem poliția modei pe urmele politicienilor, scoatem la lumină adevărul din spatele dietelor, a operațiilor estetice și a filtrelor de pe rețelele de socializare. 

 Câtă muncă este în deschiderea unui site nou?

Munca este multă. Dar hai să vorbim mai bine de entuziasmul începutului și de faptul că am reușit să formăm o echipă frumoasă și plină de energie, care abia așteaptă să aducă la lumină o mulțime de idei. 


Elena Cristian, despre legătura dintre economie și monden, respectiv cultură

De ce ai decis să te implici în acest proiect? Ești unul dintre cei mai buni jurnaliști români din domeniul economic, dar te-ai îndreptat și spre zona culturală, respectiv monden.


La cum merge economia României și, mai ales, la câtă importanță îi dau guvernanții și toți care decid în acest domeniu, cred că noi jurnaliștii de business trebuie să ne reorientăm… Lăsând, însă, gluma amară la o parte, între tot ceea ce numim noi monden și cifre există o strânsă legătură. Industria frumuseții, spre exemplu, este pe lista celor mai puțin afectate în această pandemie. Cu profituri uriașe și o expansiune pe măsură. Nu același lucru putem spune despre industria spectacolelor, dar trebuie să fim optimiști și să vedem dincolo de perioada imediată, care se anunță a fi foarte grea. Revenind la întrebarea ta, când am intrat în presă, acum mulți ani, am scris o scurtă perioadă pe acest domeniu… Mi-a plăcut mult, doar că, fiind în presa locală mondenitățile se reduceau la un spectacol pe Piața Unirii din Focșani sau la Festivalul ”Florentin Delmar”… Că de paparazzi, nici vorbă, puneau politicienii din zonă (știți voi care) bâtele pe noi. Îmi amintesc că, unul dintre primele interviuri a fost cu Aurelian Temișan, venise la Festivalul ”Florentin Delmar”. Nu mai știu ce l-am întrebat sau ce a răspuns… Știu că era foarte arătos, încă mai este... (râde). În concluzie, Spectacola va avea locul ei… spectaculos pe piața media din România. Veți vedea. Cum s-ar spune: să înceapă Spectacola.

Ce reprezintă pentru trustul DC Media Group lansarea platformei cu numărul 7? 


DC Media Group este, dacă ne raportăm la trafic și numărul de platforme, unul dintre cele mai mari trusturi digitale din România. Avem și cel mai modern institut de sondare, Argument, care a trecut cu brio proba de foc a alegerilor locale, rezultatele noastre publicate pe tot parcursul zilei de 27.09 au fost, de departe, cele mai apropiate de rezultatul final. Cu platformele media, rând pe rând, acoperim toate zonele, ne dezvoltăm într-un ritm alert, pentru că nu ne vom opri la cifra 7. După cele 5 platforme consacrate deja, avem DC News TV și, acum, Spectacola. Ne pregătim de DC News Radio și lista nu se oprește aici. Avem câteva surprize majore pentru perioada următoare. Nu le voi divulga acum, dar credeți-mă va fi WOW… Trebuie să menționez un lucru: secretul succesului pe linie (pentru că sunt jurnalist de business și mereu pun această întrebare antreprenorilor de succes) stă în întreaga echipă. Noi chiar avem echipă. Nu spun vorbe mari. Fără oameni buni, fără echipă nu faci nimic, în business... Și nu numai, e valabil și la guvernare, vedem cu toții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel