Data publicării:

Trupul lui Navalnîi, găsit la morga Spitalului Salehard. Paramedic, despre întârzierea autopsiei: Cazul este politic. Poți fi găsit vinovat

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @peoplecreations
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @peoplecreations
Corpul lui Alexei Navalnîi a fost găsit la morga Spitalului Salehard.

Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost găsit la morga Spitalului Clinic din Salehard, transmite Digi 24, citând ziarul Novaia Gazeta Europe.

”De obicei, cadavrele persoanelor care mor în închisoare sunt duse direct la Biroul de Medicină Legală de pe strada Glazkova, dar în acest caz a fost dus la spitalul clinic din anumite motive.

L-au dus cu mașina la morgă, l-au adus înăuntru și apoi au pus doi polițiști în fața ușii. Ar fi putut la fel de bine să pună un afiș pe care să scrie aici se întâmplă ceva misterios!.

Bineînțeles, toată lumea a vrut să știe ce se întâmplase, de ce atâta secretomanie și dacă nu cumva încercau să ascundă ceva grav”, a declarat un paramedic din cadrul serviciului de ambulanță din Salehard, citat de Novaia Gazeta Europa.

Opinii împărțite în legătură cu autopsia lui Navalnîi

În scurt timp s-a aflat că trupul predat era cel al lui Alexei Navalnîi și că moartea acestuia nu a fost ”de natură criminală”, un termen folosit pentru a indica faptul că nu au fost implicate arme de foc.

Apoi s-a răspândit vestea că patologilor din spital li s-a interzis să efectueze o autopsie, a adăugat sursa.

”În acest moment, opiniile devin împărțite. Unii au spus că a venit un ordin de la Moscova pentru a aștepta sosirea specialiștilor din capitală, în timp ce alții au spus că medicii din spital au refuzat ei înșiși să efectueze o autopsie.

Cazul este politic și nu este clar cum se va termina. Iar dacă efectuezi o autopsie și primești un ordin direct de schimbare a rezultatului, nu poți scăpa de el. Și poți fi făcut și vinovat. ... Dar dacă nu s-a făcut o autopsie, nu are cine să te întrebe”, a mai declarat paramedicul.

Citește și: Detalii despre Polar Wolf, închisoarea unde a fost închis Navalnîi. Deținuții sunt aduși cu vagoane-cușcă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel