Data publicării:

Reuters: Trupele ucrainene din apropierea localității Bakhmut se așteaptă să lupte până la sfârșitul războiului

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Încurajându-se pe sine, soldații de peste 40-50 de ani sunt hotărâți să rămână până la „final” pentru că nu ar putea o viață „civilă” știind că la graniță este război.

Câțiva soldați din estul Ucrainei afirmă că nu vor avea prea multe opțiuni, în afară de a lupta până la sfârșitul războiului, în ciuda eforturilor guvernului de la Kiev de a mobiliza mai mulți soldați pentru a-i înlocui pe cei care au servit perioade îndelungate în prima linie de front.
O legislație propusă, menită să refacă forțele armate epuizate ale Ucrainei, este blocată în parlament, dar una dintre schimbările propuse vizează asigurarea faptului că soldații care au luptat timp de trei ani pot fi eliberați din serviciu.

Președintele Volodymyr Zelenskiy a declarat că armata a propus mobilizarea a 450-500.000 de ucraineni suplimentari pentru război.


Familiile unor membri ai serviciului care se află în perioade lungi de rotație l-au îndemnat pe Zelenski să găsească modalități de a-i elibera, dar membrii unei unități de drone care luptă în apropierea orașului distrus Bakhmut consideră că astfel de speranțe sunt nerealiste.
"Treizeci și șase de luni reprezintă o bucată uriașă din viață, dar ce poți face? Trebuie să lupți împotriva dușmanului", a declarat un pilot de drone în vârstă de 51 de ani, ale cărui semn de apel este "Mac", care a vorbit pentru Reuters noaptea, dintr-un buncăr, în timp ce focuri de armă se auzeau în apropiere.

"Personal, nu pot să-mi imaginez demobilizarea și să trăiesc o viață de civil în timp ce războiul încă continuă", a adăugat soldatul din batalionul de drone al Brigăzii Separate de Asalt 92. "Voi rămâne până când vom câștiga."


Comandantul batalionului, Yurii Fedorenko, a afirmat că sunt necesari mai mulți soldați pentru a permite trupelor de asalt, în special, să se retragă în  poziții mai îndepărtate de linia frontului pentru a se reface și a fi înlocuite cu unități proaspete.

Dar și el a pus la îndoială ideea de a fi eliberat din serviciu după trei ani.


"Să nu ne înșelăm unii pe alții, asta nu se va întâmpla", a declarat el pentru Reuters de la postul său de comandă dintr-o altă locație.


"Dacă lăsăm acești oameni, ofițeri experimentați, sergenți, soldați, oameni capabili să îndeplinească sarcini de luptă... dacă îi lăsăm să plece, nu va mai rămâne nimeni să lupte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel