Trupele KFOR NATO, atacate în nordul Kosovo. Purtătorul de cuvânt al NATO: Violenţele trebuie să înceteze
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Trupele KFOR, care aparţin NATO, au fost atacate în nordul Kosovo. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al NATO, atacul a fost neprovocat, iar mai mulţi membri ai KFOR au fost răniţi. 

"NATO condamnă puternic atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo, care au dus la rănirea mai multor membri ai trupelor. Astfel de atacuri sunt complet de neacceptat. Violenţele trebuie să înceteze imediat. 

Facem apel la toate părţile implicate să se abţină de la astfel de acţiuni care nu fac decât să inflameze tensiunile şi să ne aşezăm la masa dialogului. KFOR va lua toate măsurile necesare pentru a menţine un mediu sigur şi securizat, şi va continua să se comporte imparţial, în concordanţă cu mandatul pe care îl are de la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, prin decizia 1244 din 1999", a transmis biroul de presă al NATO

Situaţia din Kosovo este mai dificilă decât oricând, susține șefa guvernului sârb

Ana Brnabic, șefa guvernului sârb, a afirmat luni că situaţia din Kosovo este tensionată şi mai dificilă decât oricând până acum, transmite Agerpres. Totodată, ea le-a mulţumit sârbilor kosovari pentru că au rămas calmi şi s-au abţinut de la violenţe, a consemnat Tanjug.

În acelaşi timp, Ana Brnabic a mai afirmat că reacţia KFOR a fost întârziată, menționând că sarcina acestei forţe este de a apăra pacea şi interesele locuitorilor din Kosovo şi nu interesele "uzurpatorilor".

"Prin menţinerea păcii, menţinem supravieţuirea sârbilor din Kosovo-Metohija", a spus Brnabic. "Nu am niciun cuvânt bun de spus despre partenerii noştri din UE sau KFOR - reacţia lor a fost întârziată, ar fi trebuit să fie de vineri unde sunt acum. Potrivit rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate al ONU, mandatul lor este de a apăra pacea şi stabilitatea şi, mai presus de orice, pe oameni. Astăzi, ei nu-i apără pe oameni, nu apără democraţia, ceea ce fac azi este să-i apere pe uzurpatori de democraţie şi cetăţenii de rând", a subliniat şefa guvernului sârb, potrivit Tanjug.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel