Data actualizării:
Data publicării:

Trupele israeliene au înconjurat orașul Gaza

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @ganzevayna1
FOTO: Freepik @ganzevayna1
Armata israelină a avansat la periferia orașului Gaza, aflată în zona de nord a Fâșiei Gaza.

UPDATE: Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite AFP, scrie Agerpres.

”Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

Conform autorităţilor israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas şi duse în Fâşia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre aceşti ostatici.

În Cisiordania, aproape 130 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi sau colonişti israelieni începând din 7 octombrie, conform Autorităţii Palestiniene

Știre inițială. Premierul israelan Benjamin Netanyahu a declarat, joi, că forțele israeliene au depășit periferia orașului Gaza în atacul lor asupra militanților Hamas din jumătatea de nord a Fâșiei Gaza, transmite Reuters.

”Ne aflăm la apogeul bătăliei. Am avut succese impresionante și am trecut de periferia orașului Gaza. Înaintăm”, a declarat Netanyahu într-o declarație difuzată de biroul său. Acesta nu a oferit alte detalii.

Citește și: Alt bombardament asupra taberei de refugiați din Gaza: IDF se apropie cu atacul de un spital. Imagini cu dezastrul lăsat în urmă

Amintim că atacul din 7 octombrie al grupări Hamas asupra Israelului este cel mai sângeros din ultimii 50 de ani, iar autoritățile israeliene au decretat stare de război.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerul Sănătăţii din Gaza, de la începutul conflictului din Orientul Mijlociu cel puțin 8.796 de palestinieni, inclusiv 3.648 de copii, au fost uciși în urma ripostei israeliene.

”Este momentul ca toți să luptăm împotriva terorismului. Israelul este în stare de război. Israelul nu și-a dorit acest război, dar Israelul va câștiga acest război. Este cel mai îngrozitor atac la adresa poporului israelian de la Holocaustul din Al Doilea Război Mondial.

Teroriștii au ars de vii oameni, au decapitat oameni, au răpit copii, au torturat supraviețuitori ai Holocaustului, au făcut crime inimaginabile. Ei sunt parte din axa răului pe care Iranul o construiește. Au lovit prin acești proxi, dar sunt și în afara Orientului Mijlociu.

Cei din Hamas sunt inamicii civilizației și avem nevoie de claritate morală, să știm diferența dintre bine și rău, între drept și nedrept, să facem diferența între crima deliberată și victimele neintenționate în acest conflict”, a afirmat Benjamin Netanyahu, în urmă cu câteva zile.

Citește și: SUA au decis dacă vor trimite trupe militare în Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel