Trupele de asalt ruse suferă pierderi majore în apropiere de Harkov - până la 70% sunt victime
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @antoniogravante
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @antoniogravante
Unitățile de asalt rusești se confruntă cu pierderi semnificative în apropierea Harkovului, a raportat grupul partizan Atesh pe Telegram pe 15 mai.

Luptele intense au făcut anumite unități ale Brigăzii Separate de Infanterie Motorizată 138, a Diviziei de Infanterie Motorizată 18 și a Regimentului de Infanterie Motorizată 7 ineficiente în luptă.

Pierderile de vieți umane se ridică la până la 70% din personal, notează și New Voice of Ukraine.

Confruntările dintre unitățile regulate rusești și unitățile Storm-Z sunt un factor contribuitor (unitățile Storm-Z sunt formate din prizonieri eliberați cu condiția să lupte în Ucraina - n.red.).

Managementul foștilor prizonieri este o provocare pentru mulți comandanți, chiar și pentru cei cu experiență militară.

Rusia suferă 85% din pierderile pe frontul din estul Ucrainei - purtătorul de cuvânt al AFU

Rusia suferă 85% din pierderile de trupe și echipamente pe frontul estic al Ucrainei, a declarat Nazar Voloshyn, purtător de cuvânt al Grupului Operațional și Strategic de Trupe Khortytsia, într-un comentariu pentru media ucraineană LIGA.net pe 25 aprilie.

Armata rusă suportă pierderi semnificative în efective umane și echipamente în timpul operațiunilor ofensive, a declarat Voloshyn. A subliniat rolul câmpurilor de mine și al dronelor în provocarea de daune substanțiale, deoarece opresc eficient vehiculele ușoare și blindate rusești.

Brigada de Asalt Aerian Tavrian a distrus peste 300 de unități de echipamente rusești în timpul a șase luni de luptă pe unul dintre fronturi, a declarat Voloshyn.

"Este vorba despre cel puțin trei brigăzi inamice!" a spus el.

Situația pe frontul estic

Situația de pe frontul estic s-a înrăutățit semnificativ, a raportat Oleksandr Syrskyi, Comandantul Forțelor Armate Ucrainene, pe 13 aprilie.

Rapoartele ulterioare de pe portalul de monitorizare DeepState, în aceeași zi, au indicat că forțele ruse au ocupat satul Bohdanivka și au înaintat în apropierea localității Chasiv Yar. Cu toate acestea, Ministerul Apărării a respins afirmațiile conform cărora Bohdanivka ar fi fost ocupată.

Generalul Syrskyi a dezvăluit ulterior despre conducerea militară rusă că presează forțele sale să securizeze Chasiv Yar în regiunea Donetsk până la 9 mai.

Forțele ruse fac "încercări de a captura satul Ivanivske și suburbiile Bohdanivka cu orice preț" în încercarea de a se strecura către orașul Chasiv Yar în regiunea Donetsk, a declarat Voloshyn pe 23 aprilie.

El a raportat anterior că aproximativ 20-25 de mii de soldați ruși încearcă să captureze Chasiv Yar și zonele înconjurătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel