Trupa Teatrului Nottara s-a îmbogăţit cu cinci actori talentaţi
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Cristina Juncu în Fetița soldat
Cristina Juncu în Fetița soldat
După multă vreme de când nu s-a mai organizat (din motive obiective: posturi vacante blocate), în teatrele bucureștene, vreun concurs pentru ocuparea posturilor de actor, Teatrul Nottara a organizat, în perioada 27 martie – 3 aprilie, un concurs de angajare pentru ocuparea celor cinci posturi acordate de către această echipă a Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Notorietatea Teatrului Nottara și dorința de a aparține unei trupe stabile au condus la înscrierea a 174 de candidați (prezenți la concurs: 159, dintre care au fost admiși 17 pentru etapa a II-a). Concursul a durat trei zile (etapa I) și o zi (etapa a II-a), iar comisia - formată din regizorii: Vlad Cristache, Mihai Lungeanu, Vlad Massaci, Alex Mâzgăreanu, Lucian Sabados, a fost de multe ori în impas, încercând să nu nedreptățească pe nimeni.

            La final, cei aleși a se alătura trupei Teatrului Nottara sunt:

Cristina Juncu – În 2015, a absolvit U.N.A.T.C. București, secția Actorie, la clasa prof. univ. dr. Doru Ana. La doar 23 de ani,  Cristina e deja cunoscută mediului teatral bucureștean, jucând în spectacole precum: Steaua fără nume de Mihail Sebastian (regia: Vlad Massaci) la Teatrul de Comedie, Fetiţa soldat de Mihaela Michailov (regia: Silvia Roman) la TNB şi Mizerabilii de Victor Hugo, regia: Dana Rotaru, la UNATC.

(w670) Isabela Ne

Isabela Neamțu

Isabela Neamţu – Actriţa, în vârstă de 39 de ani, a interpretat până acum  zeci de roluri de teatru şi film. A fost actriță a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț (când director era minunatul Corneliu-Dan Borcia), apoi a devenit una dintre puternicele prezențe actoricești din teatrul independent. Poate fi văzută în Polina Andreevna din Pescăruşul de A.P. Cehov la Teatrul Bulandra, Mama în Umbre. Un studiu la Teatrul Excelsior. 

(w670)

Rareș Andrici

Rareş Andrici – Actorul de 25 de ani a primit „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” cu Omul-pernă la Gala Absolvenţilor UNATC, şi pentru rolurile din Omul-pernă şi Pisica Verde la Festivalul In Culise.

(w670) Razvan Ban

Răzvan Bănică în Secretul armei secrete

Răzvan Bănică - Născut în 1992, a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografie (UNATC) în 2014, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. Răzvan nu este pasionat doar de actorie, ci şi de muzică, iar pe canalul său de YouTube se găsesc multe clipuri cu el... cântând.

(w670)

Șerban Gomoi în Fazanul

Şerban Gomoi - A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, specializarea arta actorului şi are masterul în teatru clasic. Şerban are 30 de ani şi poate fi deja văzut pe scena Teatrului Nottara, în spectacolele: Fazanul de Georges Feydeau, regia: Alexandru Mâzgăreanu şi Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, regia: Diana Lupescu.

Posturile de actori s-au ocupat, dar Teatrul Nottara selectează, în continuare, asistenţi de regie pentru cea de-a II-a ediţie a Laboratorului de Teatru DENS, care va avea loc în luna august. Detalii pe www.nottara.ro.

Văzându-i și admirându-le tinerețea și talentul, părerea mea de rău este că nu i-am putut angaja pe toți cei 17 actori admiși în etapa a II-a. De asemenea, au mai fost câteva nume care mi-au/ ne-au atras atenția între cei care nu au izbutit a trece de prima probă. Cred că efortul lor trebuie răsplătit, așa că Teatrul Nottara își propune să-i aibă în vedere pentru realizarea următoarelor sale producții. De asemmenea, vreau să mulțumesc, public, colegilor mei de la Departamentul Resurse Umane și de la Departamentul Tehnic, precum și comisiei de concurs pentru organizarea impecabilă a unui concurs greu și solicitant pentru toți. Mulțumesc și Teatrului Țăndărică pentru felul minunat în care ne-a fost gazdă, o jumătate de zi, în perioada de desfășurare a aceluiași concurs.” – Marinela Țepuș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel