Data publicării:

Trump vs Harris: Americanii din Las Vegas dezvăluie pe cine își pun banii pentru cursa către Casa Albă

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Americanii din Las Vegas dezvăluie pe cine vor să parieze la alegerile din 2024.

În primele ore ale dimineții, o mulțime de locuitori din Las Vegas, cu ochii încă obosiți, s-a îndreptat încet către cazinoul Tropicana pentru a asista la sfârșitul unei ere.

Tropicana, unul dintre cele mai vechi repere din Sin City, a fost odată cunoscut ca simbolul măreției, frecventat de Rat Pack și de o mulțime de dansatoare cu costume de pene. Era una dintre ultimele clădiri cu adevărat legendare ale locului.

Dar acum, urma să fie demolată spectaculos prin implozie, însoțită de un foc de artificii, pentru a face loc unui stadion de baseball.

Sfârșitul legendarului loc, după aproape 70 de ani, a atras o mulțime formată din localnici și turiști din toată țara, care s-au adunat de-a lungul drumului.

În timp ce așteptau, discuțiile inevitabil s-au îndreptat către viitoarele alegeri prezidențiale și cine ar putea să-l înlocuiască pe Joe Biden.

„Ah, asta e un alt fel de implozie”, a glumit un spectator referindu-se la confruntarea politică.

"Când a încercat să-l atace pe Trump, am fost ca și cum ‘ah, tipul ăsta chiar are o șansă’, dar apoi Joe Biden a plecat. Cred că doamna Kamala Harris ar putea câștiga"

Nevada este un stat-cheie în cursa extrem de strânsă dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump. Timp de săptămâni, canalele de televiziune au fost inundate cu reclame care promovează diverse afirmații și contra-argumente.

Însă, în cel mai faimos oraș de jocuri de noroc din lume, oamenii încă au dificultăți în a prezice cine va ieși câștigător pe 5 noiembrie.

Cu șansele încă nesigure, unii au decis să nu voteze deloc.

Torta Jones s-a născut și a crescut în Las Vegas. El este foarte conștient de rolul major pe care îl joacă statul său natal în cursa pentru Casa Albă. Nu că nu ar fi votat niciodată, dar anul acesta nu are de gând să participe.

„Dacă mi-ar pune un pistol la cap și m-ar obliga să votez, pistolul acela ar trage”, a insistat Jones. „Nu pot să-mi imaginez că aș vota pentru vreunul dintre acești idioți.”

Deși nu are de gând să voteze, dacă ar trebui să parieze, crede că democrata Kamala Harris are mai multe șanse să câștige în Nevada.

„Când a încercat să-l atace pe Trump, am fost ca și cum ‘ah, tipul ăsta chiar are o șansă’, dar apoi Joe Biden a plecat. Cred că doamna Kamala Harris ar putea câștiga. Cred doar că au nevoie de cineva tânăr acolo”, a completat Jones.

Ultima medie a sondajelor realizată de Real Clear Politics indică faptul că ar putea avea dreptate. Kamala Harris este cu un punct în față în Nevada, cu mai puțin de o lună înainte de alegeri.

"Am un sentiment destul de puternic că Arizona va vota pentru Trump. Dar pariul e altfel"

JC Lane, în vârstă de 46 de ani, a călătorit la Las Vegas pentru a asista la implozia Tropicana, după ce a crescut în oraș și are amintiri plăcute legate de vizitele la cazinou. Acum locuiește în Phoenix, Arizona, un alt stat-cheie în alegerile prezidențiale.

Lane nu a vrut să împărtășească cu cine va vota, pentru că, atunci când vine vorba de politică, crede că „situația a devenit puțin nebună”. Totuși, a făcut o predicție despre direcția în care crede că se îndreaptă statul său și pe cine urmează să parieze în Vegas.

„Am un sentiment destul de puternic că Arizona va vota pentru Trump, judecând după numărul mare de pancarte și autocolante pe mașini, dar pariul meu e altfel,” a spus el.

Predicția lui se aliniază și cu cele mai recente date din sondaje. Media sondajelor realizată de Real Clear Politics în Arizona îl arată pe Trump în față cu aproape un punct și jumătate. 

Dar Jason Grape nu vrea să audă asta. A votat pentru Trump în 2016, dar s-a răzgândit și l-a susținut pe Biden în 2020. În noiembrie, atât el, cât și soția sa, Nicole, intenționează să voteze pentru Harris.

„Sunt pur și simplu sătul de prostiile MAGA. Cred că mulți sunt. D-asta votul cât și banii mei o să meargă pe Harris. De aceea pariul meu va fi altfel.” a mărturisit el.

Cuplul a condus tot drumul din Chicago până în Nevada pentru a asista la sfârșitul Tropicana. Asta înseamnă aproximativ 25 de ore pe drum, iar politica a fost mereu în mintea lui.

La început a fost îngrijorat după ce președintele Biden a ieșit din cursă, dar acum crede că alegerile din 2024 au o atmosferă similară cu cele din 2008, iar Harris ar putea câștiga.

Grape a spus că a votat pentru Trump în 2016 pentru că „nu era atent” și investigația FBI împotriva lui Hillary Clinton l-a influențat.

El consideră că rezultatele din noiembrie vor avea un impact care va dura decenii, iar 2024 este cu adevărat „cea mai importantă alegere din viața noastră”.

Înainte de răsărit, miercuri, Tropicana a fost în sfârșit redusă la moloz, prăbușindu-se în mai puțin de 30 de secunde.

La 4 km distanță pe Strip, hotelul auriu al lui Donald Trump, vechi de 20 de ani, va rămâne probabil în picioare pentru multe decenii de acum înainte.

Rămâne de văzut dacă locuitorii din Las Vegas vor paria pe el, conform Daily Mail.

La nivel civil societatea e destul de împărțită, chiar și în Las Vegas. Însă, casele de pariuri par să cadă mai ușor de acord

La nivel civil societatea e destul de împărțită, chiar și în Las Vegas. Însă, casele de pariuri par să cadă mai ușor de acord. Donald Trump a revenit ca favorit ușor la pariuri pentru a câștiga alegerile în fața vicepreședintelui Kamala Harris.

Luni, Trump și-a recâștigat statutul de favorit. La BetOnline, el are o cotă de -115, iar Harris de -105.

„Este pur și simplu rezultatul fluxului de bani pe parcursul a câteva zile”, a declarat marți dimineață pentru Review-Journal expertul în pariuri politice de la BetOnline.ag, Paul Krishnamurty. „Reflectă ceea ce se întâmplă în piețele globale de pariuri, deși astăzi am văzut o împingere în direcția opusă, așa că Harris ar putea reveni ca favorită în următoarele 24 de ore sau cam așa ceva. Chiar este prea strâns pentru a face o predicție — pentru prima dată, acest lucru nu este doar un clișeu”, susține Paul Krishnamurty.

Un număr negativ reprezintă cât trebuie să parieze un jucător pentru a câștiga 100 de dolari, ceea ce înseamnă că un parior trebuie să mizeze 115 dolari pentru a câștiga 100 de dolari pe Trump în alegeri sau 105 dolari pentru a câștiga 100 de dolari pe Harris.

Pe electionbettingodds.com — care calculează media cotelor live de la FTX.com, Betfair.com, PredictIt.org, Smarkets.com și Polymarket.com — Trump are o șansă de 50,7% să câștige alegerile, ceea ce se echivalează cu +100. Harris are o șansă de 49,3%, sau +103, potrivit Las Vegas Review Journal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel