Trump, LOVITURĂ pentru cei care l-au acuzat de legături cu Rusia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a autorizat declasificarea tuturor documentelor secrete privind posibila implicare a Rusiei în alegerile din SUA.

Președintele Trump a declarat marți că a „autorizat pe deplin declasificarea totală a oricăror documente” legate de ancheta privind implicarea Federației Ruse în alegerile din SUA și ancheta FBI privind utilizarea fostului secretar de stat Hillary Clinton a unui server de e-mail privat.

„Am autorizat pe deplin desclasificarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare infracțiune politică din istoria americană, înșelăciunea Rusiei. La fel, inclusiv scandalul legat de e-mailul Hillary Clinton. Fără redactări! ”

Anterior, au apărut primele dovezi ale faptului că reprezentanții serviciilor de informații din SUA s-au implicat cu bună știință în acuzele nefondate cu privire la presupusele legături ale lui Donald Trump cu Federația Rusă. (Vezi AICI).

Într-un Twitter ulterior, Donald Trump a adăugat: „Din păcate pentru țara noastră, oamenii au acționat foarte încet, mai ales că este probabil cea mai mare infracțiune politică din istoria țării noastre”.

Anul trecut, președintele a dat procurorului general Bill Barr autoritatea de a declasifica orice documente legate de supravegherea campaniei Trump în 2016. Trump, la acea vreme, a ordonat și membrilor comunității de informații să coopereze cu ancheta lui Barr. Aliații președintelui, inclusiv republicanii care conduc propriile investigații cu privire la originea anchetei Trump-Rusia, au criticat mai mulți oficiali printre care directorul FBI, Christopher Wray și directorul CIA, Gina Haspel, susținând că  au blocat publicarea documentelor.

Fostul director CIA, implicat în mazilirea lui Trump

Tweeturile președintelui vin după ce directorul de informații naționale, John Ratcliffe, a declasificat documentele care au dezvăluit cum fostul director al CIA, John Brennan, l-a informat pe fostul președinte Obama despre presupusul „plan” al lui Hillary Clinton de a lega candidatura lui Trump de Rusia ca „un mijloc de a distrage publicul de la ea utilizarea unui server de e-mail privat”, înainte de alegerile prezidențiale din 2016, potrivit FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel