Trump, VEHEMENT la răsturnarea statuilor lui Lincoln și Roosevelt
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Trump - foto Agerpres
Donald Trump - foto Agerpres
Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a reacționat la dărâmarea statuilor lui Lincoln și Roosevelt.

Președintele Trump a reacționat cu privire la acțiunile protestatarilor care au răsturnat statuile lui Abraham Lincoln și Theodore Roosevelt din Portland, noaptea trecută. Acesta i-a caracterizat ca fiind „proștii Biden” și „radicalii Antifa”, conducerea democratică locală nereușind să aducă forțele de ordine federale.

„Aceștia sunt proști Biden. Radicali ANTIFA. Ia-i FBI, ia-i acum! ” se arată în mesajul postat de Trump pe Twitter răspunzând la un videoclip care înfățișa statuia răsturnată a lui Lincoln din blocul South Park din Portland. Cuvintele „Tărâm furat” pot fi văzute pe soclul statuii. 

De asemenea, Trump a răspuns la un alt videoclip care înfățișează o statuie a lui Roosevelt, iar cineva din mulțime se auzea strigând injurii. Statuia era înfășurată în frânghie și mulțimea revoltată a fost surprinsă în timp ce trăgeau de funii pentru a o da jos.

Biroul de Poliție din Portland a precizat că a existat o revoltă duminică noaptea, așa cum au făcut în mod repetat în cele peste 130 de zile de demonstrații care au avut loc de la moartea lui George Floyd. În ultimele luni, poliția a declarat că protestele s-au transformat adesea în revolte agresive, incendii și atacuri violente asupra ofițerilor, potrivit FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel