Trump vede o mare FRAUDĂ la votul prin corespondență: Ar putea să NU FIE NICIODATĂ STABILIT CU PRECIZIE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a criticat din nou joi votul prin corespondenţă, afirmând că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie nu va fi poate niciodată stabilit cu precizie, relatează Reuters şi DPA. 

'Din cauza acestei mase noi şi fără precedent de buletine spontane care vor fi trimise de 'alegători' în acest an, rezultatul alegerilor din 3 noiembrie ar putea să NU FIE NICIODATĂ STABILIT CU PRECIZIE, ceea ce unii doresc', a scris într-un tweet preşedintele american, folosind ghilimele şi litere majuscule.

'O nouă catastrofă electorală ieri. Stopaţi această nebunie a Buletinului de vot', conchide el. Twitter a adăugat sub postarea prezidenţială un mesaj de avertisment, retrimiţând spre o pagină a platformei care arăta că 'votul prin corespondenţă este legal şi sigur' şi că 'experţi şi date îl confirmă', urmate de o lungă listă de tweet-uri consacrate acestui subiect.

Nu este pentru prima oară când preşedintele aflat la final de mandat, devansat în continuare în intenţiile de vot de rivalul său democrat Joe Biden, atacă votul prin corespondenţă. În contextul sanitar al epidemiei de coronavirus şi ţinând cont de apelurile la respectarea unei distanţe fizice pentru a impune o barieră riscului de contaminare, acest mod de votare este preconizat în acest an ca o alternativă la deplasarea spre un birou electoral clasic.

VEZI ȘI Trump dă de pământ cu stânga radicală și Joe Biden: Asta NU se va întâmpla!

Dar Donald Trump afirmă de câteva săptămâni că votul prin corespondenţă este mai expus la fraudă. În 16 state americane, el nu este autorizat decât din anumite motive (dificultăţi în deplasare, maladie). În celelalte 34, orice alegător înscris pe liste este liber să voteze prin corespondenţă. La alegerile prezidenţiale din 2016, când Donald Trump a câştigat în faţa democratei Hillary Clinton, un sfert de voturi au fost exprimate astfel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel