Data publicării:

Trump spune că o țară ar trebui ameninţată cu ”distrugerea” după noi tentative de asasinat asupra sa

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump afirmă că ar trebui să ameninţe o țară cu ”distrugerea”, dacă acest stat ar ataca un candidat la alegerile americane.

Citește și - Trump se confruntă cu amenințări de asasinat din partea Iranului: Teheranul este "îngrozit" de întoarcerea fostului președinte

Este vorba despre Iran, iar declaraţiile survin după ce au fost raportate ameninţări ale Teheranului care îl vizează. ”Dacă aş fi preşedinte, aş informa ţara care ameninţă, în acest caz Iranul, că dacă faci ceva pentru a răni această persoană, vom distruge cele mai mari oraşe ale voastre şi ţara însăşi”, a declarat miercuri candidatul republican în cursul unei miting de campanie, relatează AFP.

Ameninţări ”concrete” de asasinat

Donald Trump, ţinta a două recente tentative de asasinat, a dat asigurări marţi că viaţa lui a fost ameninţată direct de Iran, într-un context de intensificare a ostilităţilor între Israel şi Hezbollah, mişcare islamistă libaneză susţinută de Teheran. Echipa sa de campanie a indicat faptul că a fost informată de serviciile de informaţii americane cu privire la ameninţări ”concrete” de asasinat contra candidatului republican, provenind din Iran.

Acuzaţii de natură similară au fost respinse recent de Iran şi descrise ca fiind ”răuvoitoare”. La mijlocul lunii august, Statele Unite au indicat responsabilitatea Iranului în mai multe tentative de piratare informatică a campaniilor prezidenţiale ale lui Donald Trump şi Kamalei Harris, între care una dezvăluită pe 10 august de echipa candidatului republican.

Hackeri iranieni au trimis documente ”furate”

Potrivit autorităţilor americane, hackeri iranieni au trimis documente ”furate” de la echipa miliardarului republican echipei de campanie a lui Joe Biden, care de atunci s-a retras din cursa pentru Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al candidatului republican a afirmat că aceste 'ameninţări' ilustrează faptul că 'regimului terorist din Iran îi convine slăbiciunea Kamalei Harris şi este îngrozit de puterea şi determinarea preşedintelui Trump'. Donald Trump a fost ţinta a două tentative de asasinat în ultimele luni, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel