Trump spune că ameninţările sale către unii aliați din NATO sunt un 'mod de a negocia'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump, candidat la prezidenţialele americane, a făcut clarificări, în cursul unui emisiuni difuzate marţi la postul britanic de televiziune GB News, că recentele sale ameninţări către unele țări NATO au fost înainte de toate un 'mod de a negocia' cu ţările Alianţei Nord-Atlantice, scrie AFP. 

Omul de afaceri republican a fost criticat și a adus panică în Europa atunci când a ameninţat în luna februarie că nu va mai garanta protecţia ţărilor NATO contra Rusiei dacă nu îşi plătesc partea lor. Declarațiile au fost puternic criticate de mai mulţi lideri europeni, dar și de rivalul său democrat, preşedintele american Joe Biden.

'Este un mod de a negocia', a zis fostul şef de la Casa Albă, în cursul unei discuţii cu Nigel Farage, personaj al extremei drepte britanice.

'Statele Unite trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor', a zis omul de afaceri la GB News. Donald Trump s-a lăudat şi că a adus mulți bani în conturile NATO datorită declaraţiilor sale.

'Au început să plătească datorită acestor comentarii pe care le-aţi văzut acum două sau trei săptămâni', a spus Trump, fără să dea vreun exemplu.

Republicanul Donald Trump, care se va confrunta cu preşedintele democrat Joe Biden la alegerile din SUA din noiembrie, reproşează în mod regulat aliaţilor din NATO că nu îşi respectă angajamentele cu privire la cheltuielile militare.

'Nu uitaţi că toate acestea sunt mai importante pentru ei decât pentru noi, noi avem un ocean care ne desparte de anumite probleme', a subliniat el marţi. 'Un ocean mare, frumos', a mai zis Donald Trump, citat de AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel