Trump, scandal monstru cu o platformă de socializare. Mesajele preşedintelui, catalogate drept "FAKE NEWS"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele SUA, Donald Trump, este în mijlocul unui scandal monstru cu o platformă de socializare, după ce două mesaje ale acestuia au fost catalogate drept fake news. 

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea "verificaţi faptele" la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial "fraudulos", o premieră în contextul în care reţele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici, notează AFP.

"Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme în cursul lunii", a motivat un purtător de cuvânt al platformei sociale, conform Agerpres. 

Trump: Twitter se amestecă în alegeri

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat marţi reţeaua socială Twitter că "se amestecă" în alegerile prezidenţiale din Statele Unite semnalând pentru prima dată două dintre mesajele sale pe platformă ca înşelătoare, o ameninţare pentru libertatea de exprimare, în opinia sa, notează AFP.

"Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020. Twitter este chiar pe punctul de a restricţiona libertatea de exprimare iar eu în calitate de preşedinte nu îi voi lăsa să facă asta", a ameninţat Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel