Trump, revoltat de ”efortul grotesc” în privința controlului armelor. Carnagiul de la școala din Texas îl contrazice
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fostul președinte Donald Trump consideră că prioritățile SUA după evenimentul grav din Uvalde ar trebui să fie altele: continuarea comercializării de arme și securizarea școlilor. 

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a criticat vineri „efortul grotesc” de a controla vânzările de arme și i-a acuzat pe democrați că „politizează” carnagiul armat de la o școală din Uvalde, Texas, în care au murit 19 copii și doi profesori, scrie agenția de presă EFE.

Respingând apelurile de a restricționa deținerea de arme, Trump a spus că politicile de control al armelor nu ar fi făcut „absolut nimic” pentru a preveni deznodământul de marți, când un bărbat înarmat, în vârstă de 18 ani, cu o pușcă în stil AR-15 cumpărată în mod legal a provocat haos, ucigând și rănind mai mulți copii și adulți. A fost cel mai grav incident de acest fel din istoria statului Texas. 

Fostul președinte a vorbit la convenția anuală a Asociației Naționale a Armelor, puternica organizație pentru drepturile armelor din SUA. 

Trump consideră că școlile ar trebui să devină mai sigure

Fostul președinte Trump a cerut mecanisme de securitate sporite în școli la reuniunea anuală la care a participat în Houston, Texas, vineri. Acesta propune mecanisme pe care școala elementară Robb din Uvalde le-a avut, de altfel. 

Fostul președinte solicită în mod special uși care se încuie din interior și agenți de securitate.

„Ceea ce avem nevoie acum este o revizuire de sus în jos a securității în școlile din toată țara noastră. Fiecare clădire ar trebui să aibă un singur punct de intrare. Ar trebui să existe garduri exterioare puternice, detectoare de metale și utilizarea de noi tehnologii pentru a se asigura că nicio persoană neautorizată nu poate intra vreodată în școală cu o armă. În plus, ușile sălii de clasă ar trebui să fie întărite, să se încuie din interior, închise pentru intrușii din exterior. Și mai presus de toate, din această zi înainte, fiecare școală din America ar trebui să aibă un ofițer de poliție sau un ofițer de resurse armate de serviciu mereu”, a afirmat Trump.

Te-ar mai putea interesa și: Mărturia cutremurătoare a unui copil, supraviețuitor al atacului din Texas. Ne-a spus: Este timpul să muriți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel