Trump, război cu presa rusă. Solicitarea Casei Albe
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Ministerul Justiției american a cerut postului de televiziune RT să se supună unei legi care obligă orice companie care reprezintă o țară să-și declare activitățile autorităților, punând din nou presiune asupra unui canal media considerat de Washington drept un instrument de propaganda al Kremlinului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Filiala americană a canalului public rus a primit o scrisoare din partea Ministerului Justiției în care se face referire la obligația acestuia de a respecta legea numită FARA (Foreign Agents Registration Act), a declarat marți pentru agenția de presă franceză purtătoarea de cuvânt a RT, Anna Belkina, confirmând informații anterioare.

Instituită în 1938 pentru identificarea surselor de propagandă nazistă în Statele Unite, această lege obligă orice companie reprezentând o țară, organizație sau partid străin să își raporteze activitățile autorităților.

"RT urmează să-și consulte avocații pentru ca să examineze cererea", a indicat purtătoarea de cuvânt citată.

Ministerul Justiției american nu a dorit să comenteze informațiile.

Pe site-ul internet al RT, redactorul-șef Margarita Simonian a condamnat cererea ministerului american, apreciind că aceasta atestă "războiul" dus de SUA împotriva mass-media ruse.

Canalul, acuzat de Washington că ar fi un instrument de propagandă al Kremlinului, a fost menționat la începutul anului într-un raport al serviciilor secrete americane privind presupusa ingerință a Moscovei în campania prezidențială americană de anul trecut.

Acesta se află cu regularitate în centrul disputelor diplomatice între Moscova și țările occidentale, ale căror relații s-au deteriorat de la criza din Ucraina și anexarea în martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

RT dispune de canale de difuzare în limbile engleză, spaniolă și arabă, cu misiunea oficială de a aduce spectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" și o "imagine asupra poziției ruse".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel