Trump - Putin, întrevedere. Anunț important de la Casa Albă
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că i-a telefonat omologului său rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorală şi a sugerat că cei doi lideri s-ar putea întâlni în curând, "într-un viitor nu prea îndepărtat", relatează agenţiile Reuters şi France Presse.

În timpul unei întâlniri la Casa Albă cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, Trump a declarat reporterilor că el crede că se va întâlni cu Putin "într-un viitor nu prea îndepărtat" pentru a discuta despre cursa înarmărilor dintre cele două ţări, precum şi situaţia din Ucraina, Siria şi Coreea de Nord.

"Am avut o conversaţie foarte bună", a notat el. Referindu-se la cursa înarmărilor dintre Washington şi Moscova, Trump a estimat că aceasta "scapă de sub control", dar a asigurat că "noi rămânem de departe mult mai puternici decât orice ţară din lume", făcând referire la Statele Unite.

[citeste si]

Vladimir Putin a fost reales triumfător duminică pentru un al patrulea mandat, cu 76,7% din voturi. Spre deosebire de mesajele de la liderii ţărilor aliate, precum China sau India, occidentalii au întârziat să îl felicite, într-un context de tensiuni Est-Vest agravate de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel