Trump primește o lovitură grea în tentativa de a răsturna rezultatul. Decizia judecătorilor
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania, o lovitură importantă dată eforturilor preşedintelui Trump de a răsturna rezultatul obţinut în alegerile din 3 noiembrie, câştigate de democratul Joe Biden, transmite Agerpres, potrivit Reuters.

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept "argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative".

Brann a adăugat că "nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni".

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

"Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate", a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Acest proces este unul din zecile intentate de Trump şi aliaţii săi republicani în urma alegerilor. Totodată, ei urmăresc să invalideze sau să modifice rezultatele prin renumărarea buletinelor de vot şi presiuni directe asupra parlamentarilor în mai multe state.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a furnizat dovezi pentru acuzaţiile de fraudă electorală coordonată pe scară largă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel