Trump plănuișete să se reîntoarcă pe Wall Street
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Donald Trump
Facebook - Donald Trump
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, plănuiește să revină pe Wall Street. 

Fostul președinte Donald Trump plănuiește o mare întoarcere pe Wall Street, scrie CNN. Trump, ale cărui companii au o istorie lungă în declararea a falimentului, a anunțat miercuri seara un acord pentru a aduce publicului o nouă companie media prin ceea ce este cunoscut sub numele de SPAC sau Special Purpose Acquisition Corporation.

Trump Media & Technology Group, prezidat de Trump, a declarat că va lansa o nouă platformă de socializare despre care fostul președinte promite că va „face față tiraniei Big Tech”.          

Afaceri cusute cu...cecuri albe

Compania media a fost de acord să se combine cu Digital World Acquisition Corp., o companie de cecuri în alb care există doar pentru a fuziona cu firme private pentru a le face publice. Compania-copertă listată la Nasdaq este condusă de Patrick Orlando, care este și CEO-ul Yunhong International, un SPAC cu sediul în Wuhan, China, conform unui comunicat. Acțiunile companiei de cecuri în alb s-au dublat joi, crescând cu aproximativ 160% în tranzacțiile recente.          

Spre deosebire de alte SPAC-uri, acest acord necesită o nouă entitate fără antecedente, care să apară în fața publicului. Ultimele documente nu au indicat cât de multe venituri, dacă există, le generează Trump Media & Technology Group, dar este probabil să fie vorba despre un venit minim, având în vedere că platforma de socializare a companiei nu s-a lansat încă.      

Un proiect fără previziuni pentru investitori

Anunțul nu conținea previziunile financiare care sunt de obicei oferite investitorilor.              

Jay Ritter, un profesor de la Universitatea din Florida, care studiază IPO-urile, a spus că firmele care aveau mai puțin de 100 de milioane de dolari în venituri la momentul ieșirii la bursă au tendința de a avea performanțe „dramatice”, sub restul pieței.

„Recuperarea investițiilor în companii care au avut venituri puține sau deloc este abisală”, a declarat Ritter pentru CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Donald Trump anunţă lansarea reţelei sale sociale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel