Trump, paradă amânată din cauza costurilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Parada militară dorită de preşedintele american Donald Trump, care urma să aibă loc la 10 noiembrie 2018, a fost amânată în cele din urmă, posibil pentru 2019, a indicat joi Pentagonul, în timp ce problema costului său suscita semne de întrebare şi critici.

'Ministerul Apărării şi Casa Albă doreau să organizeze o defilare în onoarea foştilor soldaţi americani şi pentru a comemora centenarul Primului Război Mondial', a indicat într-un comunicat colonelul Rob Manning. 'Ne gândisem iniţial la 10 noiembrie 2018 pentru acest eveniment, dar am convenit pentru a examina posibilităţile în 2019', conchide acest text scurt. Joi, un responsabil american declarase pentru AFP că bugetul estimat pentru organizarea unui astfel de eveniment depăşea 90 de milioane de dolari, adică de trei ori mai mult decât suma prevăzută iniţial. Casa Albă evocase la început sume cuprinse între zece şi treizeci de milioane de dolari. Responsabilul american a evocat o sumă care ar putea ajunge până la 92 milioane de dolari, chiar dacă nicio cifră finală nu a fost reţinută, potrivit lui.

Banii, folosiți pe ceva util

Dorinţa lui Donald Trump de a organiza un astfel de eveniment a suscitat critici şi întrebări cu privire la utilizarea banilor publici. 'Credem că banii pentru o paradă ar putea fi cheltuiţi mai bine, finanţând integral Ministerul pentru foştii combatanţi şi dând trupelor noastre şi familiilor lor cea mai bună asistenţă posibilă', a reacţionat în legătură cu această sumă propusă American Legion, o puternică asociaţie a foştilor combatanţi. Casa Albă anunţase la începutul lunii februarie că Donald Trump dorea o paradă pentru a pune în evidenţă puterea militară americană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel