Trump: Organizația ANTIFA va fi declarată organizație teroristă
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Președintele Donald Trump tocmai a anunțat pe Twitter că ANTIFA, grupul antifascist care a fost implicat în proteste stradale de câțiva ani, va fi desemnat organizație teroristă.

Trump nu a oferit alte detalii, dar acesta marchează un pas major în limitarea acțiunilor grupului care poartă măști, care a fost în centrul multor proteste majore chiar și în aceste zile.

Antifa este prescurtarea de la „antifascist”. Aceasta este o coaliție organizată de activiști și anarhiști care încearcă să se confrunte cu extrema dreapta.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a declarat pe site-ul său că Actul Patriot din SUA „a extins definiția terorismului pentru a acoperi problemele „interne”, spre deosebire de terorismul internațional. O persoană care care comite o acțiune „periculoasă pentru viața umană și care reprezintă o încălcare a legilor penale ale unui stat sau ale Statelor Unite, reprezintă terorism intern. Dacă fapta este comisă pentru: intimidarea sau constrângerea populației; influențează politica unui guvern prin intimidare sau constrângere; sau afectează conduita unui guvern prin distrugeri în masă, asasinate sau răpiri”, transmite deadline.com.

Citește și: Proteste violente în SUA. Cel puţin trei morţi în Indianapolis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel