Trump nu se lasă! Ce vrea să facă cu TikTok
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Președintele American Donald Trump nu renunţă la ideea de a trimite la Trezorerie o parte din viitoarea tranzacţie de cumpărare a TikTok. 

Trump a discutat cu preşedintele Oracle şi cu CEO-ul Wallmart. Consilierii  juridici ai lui Trump au transmis însă că nu există nicio modalitate legală prin care guvernul poate primi o plată dintr-o astfel de tranzacţie.

'Uimitor este că am aflat că nu poţi face asta. Nu ai voie să primeşti bani. Ce înseamnă asta? Ei sunt dispuşi să plătească guvernului, dar nu au voie s-o facă, pentru că nu există o modalitate, nu există o soluţie legală. Şi mă întreb, vor să plătească o sumă mare guvernului şi noi nu avem voie să le luăm banii? Cum s-a întâmplat asta? Cât de proşti putem fi? Aşa că studiem problema', a spus Donald Trump, într-o conferinţă de presă.

Pentru moment, Departamentul Trezoreriei şi ByteDance, compania mamă a TikTok, au anunţat că au ajuns la un acord preliminar. Acest acord preliminar va permite atât Oracle dar şi altor investitori din SUA, printre care și Wallmart, să preia pachetul majoritar al TikTok.

Aplicaţia TikTok a cerut unei curţi de justiţie din SUA să stopeze decizia administraţiei Trump de a interzice aplicaţia în America, a informat Bloomberg sâmbătă, preluat de Reuters.

TikTok şi compania care deţine aplicaţia, ByteDance, au depus o plângere la curtea federal din Washington, contestând ordinul executiv al preşedintelui Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel