Trump își ”mulge” micii donatori cu ocazia procesului de fraudă, însă este mult sub Biden
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump, candidatul republican la președinție, folosește procesul de corupție pentru a strânge armata sa de donatori mici și face lobby personal la susținătorii săi majori, în încercarea de a reduce dezavantajul major de strângere de fonduri față de președintele democrat Joe Biden, scrie Reuters.

Echipa sa de campanie a trimis zilnic, din începutul procesului de la New York de luni, apeluri dramatice de strângere de fonduri către donatorii mici, care s-au strâns să-l susțină când a fost acuzat pentru prima dată în cazul respectiv în anul trecut.

Într-un e-mail trimis în această săptămână, Trump a scris: „Pot fi închis pe viață”. „Ar trebui să fac campanie în toată America și să mă lupte pentru țara noastră. Dar, în schimb, sunt blocat din nou în instanța coruptă a lui Biden”, a mai scris el, deși Trump este judecat în instanța de stat din New York de procurorul districtual din Manhattan și nu de administrația Biden.

El riscă până la patru ani de închisoare dacă este găsit vinovat, deși mulți dintre cei condamnați pentru acest delict în trecut au primit pedepse precum probațiunea și amenzile.

Există semnale timpurii că baza de donatori mici a lui Trump se epuizează, ceea ce sugerează că Trump ar putea trebui să se bazeze mai mult pe donatori majori înainte de alegerile din 5 noiembrie împotriva lui Biden.

Cel mai mare grup de strângere de fonduri care colectează bani pentru campania sa - cunoscut sub numele de Trump Save America Joint Fundraising Committee - a raportat luni că a strâns 33,6 milioane de dolari în primul trimestru din donațiile celor care au contribuit cu 200 de dolari sau mai puțin.

Aceasta este cu aproximativ 17 milioane de dolari mai puțin decât suma strânsă de la donatorii mici la același punct din ciclul electoral din 2020 de către principalul grup de strângere de fonduri al lui Trump la acea vreme, Trump Make America Great Again Committee, conform unei analize Reuters a dezvăluirilor depuse la Comisia Electorală Federală.

Donatorii mici au fost istoric finanțatori esențiali ai campaniilor prezidențiale ale lui Trump, iar în anul trecut au ajutat la strângerea a 13 milioane de dolari în donații în săptămâna după acuzația sa în cazul din New York.

Cu toate acestea, după ce au apărut creșteri inițiale ale donațiilor în urma primelor apariții în instanță din anul trecut, donațiile au scăzut odată cu acumularea acuzațiilor în mai multe cazuri.

O anumită „oboseală Trump” pare să se fi instalat după nouă ani în care fostul magnat imobiliar a trimis aproape zilnic apeluri pentru bani, a declarat Zachary Albert, profesor de politică la Universitatea Brandeis, care a studiat donatorii mici.

„A fost destul de neonest în apelurile sale”, a declarat Albert. „Norma este să tratezi acestor donatori mici ca vaci de lapte de care să profiți cât mai mult, cât de des poți”.

În ciuda acestor semnale, Albert se așteaptă la o creștere a donațiilor în timpul procesului, deoarece campania încearcă să capitalizeze sentimentul susținătorilor că Trump este judecat nedrept.

Campania lui Trump nu a răspuns la o cerere de detalii asupra strategiei sale de strângere de fonduri. Trebuie să raporteze sâmbătă finanțele strânse până în martie.

Campania lui Trump a raportat că a strâns 10,9 milioane de dolari în februarie, mult sub suma de 21,3 milioane de dolari raportată de Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel