Trump, alegeri legislative. Posibila ingerință a Rusiei, ”îngrijorătoare”
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Donald Trump, a declarat marţi că este 'foarte îngrijorat' de o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile legislative ce vor avea loc în luna noiembrie în Statele Unite, transmite EFE.

'Sunt foarte îngrijorat că Rusia se va bate foarte tare pentru a avea un impact asupra viitoarelor alegeri', a scris Trump, pe contul său de Twitter, cu referire la scrutinul în care vor fi aleşi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din cei o sută de senatori americani.

Donald Trump a apreciat că, având în vedere că niciun preşedinte de până acum nu a fost mai dur cu Rusia ca el, efortul ruşilor se va îndrepta spre susţinerea puternică a democraţilor. 'Cu siguranţă ei nu îl doresc pe Trump!', a conchis preşedintele american.

Opinie schimbată

De la summitul bilateral cu preşedintele rus, Vladimir Putin, desfăşurat pe 16 iulie la Helsinki, liderul de la Casa Albă şi-a schimbat în mai multe rânduri opinia cu privire la interferenţa Rusiei şi serviciile de informaţii americane. Într-o conferinţă de presă comună cu Putin, Trump a respins concluziile serviciilor sale de spionaj, care au determinat că Moscova s-a amestecat în ultimele alegeri prezidenţiale din SUA.

La puţin timp după această afirmaţie, el a revenit şi a indicat că s-a exprimat greşit în capitala finlandeză, precizând că acceptă concluziile agenţiilor americane de informaţii. Preşedintele american a încercat astfel să să calmeze valul de critici primite, inclusiv din cadrul partidului său republican, pentru că nu l-a înfruntat direct pe liderul rus.

Vezi și: Putin, vizită la Casa Albă. Rusia, precizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel