Data actualizării:
Data publicării:

Trump, furios că nu reușește să o elimine pe Haley: Cine naiba a fost impostoarea care a urcat pe scenă înainte

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump nu a vrut doar să câștige în New Hampshire, ci a vrut să o învingă pe Nikki Haley atât de mult încât singurul său rival pentru nominalizarea republicană la președinție să renunțe înainte de următoarea competiție din Carolina de Sud.

Fostul președinte a învins-o cu ușurință marți pe fostul guvernator al Carolinei de Sud, dar strategia sa atent elaborată pentru a o scoate pe Haley din cursă a eșuat, refuzându-i lui Trump șansa, deocamdată, de a-și concentra toată atenția asupra președintelui democrat al SUA, Joe Biden, și asupra alegerilor generale din noiembrie.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a fost plin de furie după ce Haley, în vârstă de 52 de ani, a promis într-un discurs marți seară că va continua să lupte, la doar două zile după ce celălalt candidat republican de frunte, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și-a încheiat campania.

"Cine naiba a fost impostoarea care a urcat pe scenă înainte și care, parcă, și-a revendicat victoria?", a întrebat Trump o mulțime de susținători din New Hampshire, adăugând: "Nu mă enervez prea tare. Mă răzbun".

În timp ce își făcea campanie în New Hampshire, acoperit de zăpadă, în ultima săptămână, Trump nu a scăpat din vedere Carolina de Sud, la 1.100 km (700 de mile) spre sud, unde va avea loc următoarea mare cursă primară contestată, pe 24 februarie.

Campania lui Trump a petrecut săptămâni întregi planificând o demonstrație de susținere menită să o scoată pe Haley din cursă înainte de concursul din Carolina de Sud, a declarat Jason Miller, un consilier senior al campaniei lui Trump.

Vineri, Trump a obținut sprijinul fostului rival, senatorul american Tim Scott din Carolina de Sud, care a făcut campanie alături de el, alături de guvernatorul statului, Henry McMaster, și de alți oficiali ai statului.

La un miting de luni al lui Trump, Scott a declarat pentru Reuters că a fost sfâșiat între a-și susține fostul rival și a se retrage complet din cursă. Apelurile succesive din partea lui Trump pe 14 și 15 ianuarie l-au convins să acționeze.

"A sta pe margine nu a fost un lucru corect", a declarat Scott, care a fost numit pentru prima dată în Senat de Haley în 2013. Marți seară, el l-a susținut pe Trump în timpul discursului său de victorie și a îndemnat-o pe Haley să renunțe.

Momentul în care a fost acordat acest sprijin, cu doar câteva zile înainte de votul din New Hampshire, a luat prin surprindere echipa lui Haley, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune care au vorbit sub protecția anonimatului. Una dintre ele, care discută în mod regulat cu Haley, a declarat că anunțul lui Scott "părea conceput pentru un impact maxim".

"Trimite cu adevărat un semnal că partidul este unit în spatele președintelui Trump", a declarat Miller pentru Reuters. "Nikki Haley nu mai are unde să se ducă. Este timpul ca ea să iasă din cursă".

DEPARTE DE A SE FI TERMINAT

Haley susține că ar avea cele mai mari șanse de a-l învinge pe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

"Această cursă este departe de a se fi încheiat. Au mai rămas zeci de state de parcurs. Iar următorul este statul meu drag, Carolina de Sud", a declarat ea marți. "Sunt o luptătoare și sunt luptătoare și acum suntem ultima care stă în picioare alături de Donald Trump".

Ea a planificat un miting miercuri seară în Charleston, Carolina de Sud, iar managerul de campanie Betsy Ankney a declarat reporterilor în acest weekend că a blocat o achiziție de 4 milioane de dolari pentru publicitate TV în acest stat, primele reclame urmând să fie difuzate miercuri.

DeSantis a promis, de asemenea, să persiste după ce a terminat în urma lui Trump în caucusurile din Iowa din 15 ianuarie, dar și-a încheiat campania și l-a susținut pe Trump în mai puțin de o săptămână mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel