Data publicării:

Trump este în topul alegătorilor, în ciuda condamnării privind evaziunea fiscală

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
După verdictul lui Donald Trump, fostul președinte încă conduce cu doar un punct în fața președintelui Joe Biden.

Alegătorii privesc diferit modul în care procesul lui Trump privind evaziunea fiscală și procesul lui Hunter Biden privind armele de foc vor influența decizia lor în noiembrie.

Mai mult de două treimi (64%) din americani, chestionați într-un nou sondaj al Colegiului Emerson, spun că procesul împotriva fiului lui Biden nu are niciun impact asupra votului lor în această toamnă - în timp ce doar 40% spun despre condamnarea lui Trump că nu va afecta modul în care își vor exprima votul.

Cu toate acestea, mai mult de o pătrime (27%) spun că verdictul lui Trump, cu 34 de capete de acuzare de evaziune, îi face de fapt să fie mai dispuși să voteze pentru el; 33% spun că îi face mai puțin dispuși să-l susțină.

Un nou sondaj realizat după verdictul lui Donald Trump în procesul privind banii spălați dezvăluie că 40% din alegători nu își vor schimba votul acum că fostul președinte este condamnat- iar 64% spun că procesul lui Hunter Biden este puțin probabil să influențeze votul lor pentru Joe Biden în noiembrie. 

Sentința lui Trump este programată pentru 11 iulie, cu doar câteva zile înainte de a deveni nominalizatul oficial al partidului GOP la Convenția Națională Republicană din Milwaukee, Wisconsin.

Patruzeci la sută dintre alegători cred că Trump ar trebui să primească o anumită pedeapsă cu închisoarea pentru crimele sale, iar 25% spun că ar trebui să plătească o amendă. Ceilalți 15% cred că ar trebui să primească eliberare condiționată.

Nu este clar exact cum va influența sentința capacitatea lui Trump de a face campanie pentru președinție. Dacă i se acordă eliberare condiționată, ar putea fi restricționat să facă campanie la complexul său din Florida, la Mar-a-Lago, din Palm Beach.

Sondajul Emerson a fost realizat la nivel național printre 1.000 de alegători în zilele de 4 și 5 iunie - ambele după verdictul de vinovăție al lui Trump și începerea procesului lui Hunter luni.

12% dintre alegători au spus că procesul împotriva fiului președintelui îi va face să fie mai dispuși să-l susțină pe Biden pentru realegere, în timp ce dublul acestora (24%) spun că îi face să fie mai puțin dispuși să voteze pentru actualul președinte.

Procesele consecutive subliniază cu adevărat cât de mult influențează problemele juridice cu care se confruntă atât președintele actual, cât și fostul președinte rolul în alegerile din noiembrie.

În iunie anul trecut, sondajul Colegiului Emerson arăta că Trump se afla în urma lui Biden cu câteva procente - dar un an mai târziu, fostul președinte conduce cu 46% la 45%.

Începând cu octombrie, candidatul republican s-a distanțat de competitorul său democrat în urmărirea sondajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel