Trump ar fi bombardat Moscova după invazia Ucrainei și Beijingul în cazul unei invazii a Taiwanului
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
În cadrul unui eveniment de strângere de fonduri, Donald Trump a sugerat că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina și ar fi atacat Beijingul dacă China ar fi invadat Taiwanul în timpul mandatului său, conform unui raport al Washington Post. Comentariile sale au surprins pe unii dintre donatorii prezenți la eveniment.

James Gilmore, fost ambasador al lui Trump la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, a declarat reporterilor în Taiwan, la începutul acestei luni, că Trump nu este un izolaționist, ci încearcă pur și simplu să determine aliații să pună mai mult accent pe propria lor apărare, scrie The Independent.

„Cred că președintele Trump va susține Taiwanul când va deveni președinte. A făcut acest lucru și în primul său mandat,” a spus Gilmore, conform Reuters.

China susține că Taiwanul este propriul său teritoriu, în ciuda obiecțiilor guvernului taiwanez. Administrația Trump a sprijinit Taiwanul, inclusiv prin vânzări de arme, sprijin care a continuat și sub administrația Biden.

Trump a menționat rar Ucraina în ultimele luni. Anul trecut, el a susținut că ar fi rezolvat războiul „în mai puțin de o zi”.

În februarie, a scris pe Truth Social: „Nu ar trebui să mai dăm bani fără speranța unei rambursări sau fără ‘condiții’.”

În aprilie, el a spus: „Așa cum toată lumea este de acord, supraviețuirea și puterea Ucrainei ar trebui să fie mult mai importante pentru Europa decât pentru noi, dar sunt importante și pentru noi! TREBUIE SĂ SE MISTE EUROPA!”

Trump l-a lăudat pe liderul chinez Xi Jinping chiar și în februarie. Apărând la Fox News, a fost întrebat dacă plănuiește să intensifice presiunea în războiul comercial cu China, pe care l-a început în primul său mandat.

Democrații conduc încă în ceea ce privește fondurile totale, iar Biden are semnificativ mai mulți bani decât Trump.

Campania lui Biden a raportat că avea 84 de milioane de dolari la sfârșitul lunii aprilie, în timp ce Trump a raportat că avea 49 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel