Cei trei ștrumfi jedi nu doar că și-au adjudecat rolul de main chefs și au gătit personal preparatele semnătură propuse în meniul de poveste, dar au pus cap la cap și toate detaliile aferente pentru a se asigura că evenimentul va fi unul de succes. Adepți ai fine dining-ului, albaștrii lui Florin Dumitrescu au ales rețete inedite pentru fiecare seară în parte, iar farfuriile de aperitiv și main course au fost construite în jurul a două tematici speciale: "Caracatiță și trufe" și "Canvas": "Am vrut să construim o adevărată experiență culinară pentru cei care ne-au trecut pragul, iar proiectul acesta comun a fost o decizie intuitivă încă din momentul în care am văzut cât de bine ne completăm în bucătărie. Pentru noi, Canvas este o pânză albă pe care am pictat viziunea noastră gastronomică, tocmai de aceea am folosit-o în plating. Preparatele au dat fiecărui vizitator câte un tablou diferit, căci mâncate cu mâna, au creat un suvenir unic.", a declarat Gabriel Mocanu.
Preparate rafinate precum păstăi cu emulsie de trufe și spumă de unt
În cele două locații din Brasov, bucătarii au atras iubitorii de gastronomie cu o serie de rețete sofisticate. În prima parte a serii invitații s-au bucurat de preparate rafinate precum păstăi cu emulsie de trufe și spumă de unt, salsa de caracatiță, portocale și fenicul, sau carpaccio de caracatiță marinat cu rodie și muguri de pin, iar desertul a stat sub savoarea fondantului de ciocolată, trufe și caramel sărat sau a prăjiturii o'baba' cu cremă de afine, mascarpone și rom. Meniul de degustare a fost unul complet, iar vizitatorii au primit la final și o pânză alba cu semnăturile celor trei chefi jedi, pe care au folosit-o în plating-ul unuia dintre aperitive: "Împreună am vrut să livrăm farfurii de poveste și să demonstrăm că arta în farfurie e regăsită prin culori, savoare și texturi.", au afirmat cei trei ștrumfi jedi care își propun ca pe viitor să organizeze evenimente culinare și în capitală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video