Data publicării:

Trucurile ucrainenilor pentru a evita să fie chemați la încorporare

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
război
război

Războiul pornit de Rusia devine din ce în ce mai sângeros.

Ne îndreptăm spre doi ani și șapte luni de conflict și nu au avut loc progrese semnificative, în afară de un flux constant de morți.

Aceasta implică faptul că atât Rusia, cât și Ucraina au nevoie continuu de mai multe trupe. Luna trecută, Kievul a aprobat o lege care cere ca toți bărbații cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani să se înregistreze pentru a putea fi chemați la încorporare.

Dar mulți ucraineni nu doresc să meargă la război și din ce în ce mai mulți recurg la trucuri pentru a nu fi recrutați, așa cum arată un reportaj al Daily Mail.

Un bărbat de 34 de ani, pe nume Alex, care locuiește în Kiev, a spus: „Nu am ieșit din casa mea de opt luni. Fac cumpărăturile online, lucrez de acasă și evit să ies. Chiar și atunci când iubita mea a născut, nu am fost la spital. Nu vreau să ucid oameni și nu vreau să mor”.

Roman, un antreprenor de 33 de ani din Lviv, a zis că plătește 1.000 de dolari pe lună pentru a primi o excepție. „80% dintre prietenii mei care au mers să lupte au murit și nu vreau să mă alătur lor. La această oră, toți știm ce se întâmplă”, a zis el.

„Am noroc că am bani și propria mea afacere, așa că nu trebuie să merg cu transportul public și nu trebuie să fiu în locuri unde operează bandele de mobilizare. Nu merg la restaurante și la nunți”, a mai zis el.

Dezertările din armata Ucrainei sunt la cel mai înalt nivel de la începutul escaladării recente a conflictului în 2022.

Ucrainenii care plătesc 1.000 de dolari pe lună fac acest lucru pentru a obține o excepție sau o scutire de la încorporare în armată. Aceasta este o practică care s-a dezvoltat în timpul războiului, când mulți bărbați au început să se teamă să fie chemați să lupte în conflictul pornit de Rusia. Banii sunt, în general, plătiți către autoritățile sau ofițerii responsabili cu recrutarea militară. În unele cazuri, pot exista intermediari care facilitează acest proces, deși astfel de practici pot fi riscante și ilegale.

Această situație reflectă presiunea pe care o simt ucrainenii în fața mobilizării, precum și dificultățile întâmpinate de cei care nu doresc să participe la conflict, în ciuda cerințelor guvernului de a contribui la efortul de război.

VEZI ȘI: Țara în care ucrainenii și rușii trăiesc în pace. Locul în care s-au ascuns de războiul sângeros

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel