Trucuri tari dezvăluite de Maria Lumezeanu, inginer horticol, pentru ca florile să reziste mai mult timp în vază. Nu te-ai fi gândit la asta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce trebuie să faci pentru ca florile primite de 8 martie să reziste mai mult timp.

Florile ne pot lumina ziua, atât cu frumusețea lor, cât și cu mirosul divin pe care îl au. Ieri, 8 martie, pe lângă faptul că a fost Ziua Femeii, a fost și o zi în care s-au dăruit multe flori. Doamnele și domnișoarele au primit narcise, lalele, ghiocei, viorele, frezii și alte flori de primăvară.

Tocmai din acest motiv DC NEWS a vorbit cu Maria Lumezeanu, un inginer horticol din Iași, care ne-a oferit mai multe trucuri care ne vor ajuta să ne bucurăm mai mult timp de florile primite. Poate fi destul de trist dacă după o zi ne trezim că acestea s-au ofilit, așa că chiar contează cum avem grijă de ele, ne-a spus aceasta.

"Florile au nevoie de un tratament special după ce au fost tăiate. Dacă le punem în vază și uităm de ele, s-ar putea să se ofilească mult prea repede. Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le facem dacă vrem să ne bucurăm de frumusețea lor mai mult timp. În primul rând, înainte de a pune florile în vază, tăiați-le tijele, aproximativ 2 centimetri, sub jet de apă rece sau nu.

În al doilea rând, trebuie să vă asigurați că frunzele florilor nu vor sta în apă atunci când le puneți în vază. Tocmai din acest motiv este important să îndepărtați aceste frunze, le rupeți atent, fără a afecta și tulpina florii. Totodată, se spune că dacă pui o monedă de aramă în apă florile vor rezista mai mult pentru că aceasta ar îndepărta bacteriile.

Mare atenție atunci când aveți mai multe tipuri de flori. Narcisele nu se pun cu alte flori, așa că este mai bine să aveți o vază separată pentru ele. De ce? Pentru că sunt toxice și afectează speciile cărora li se alătură în vasul cu apă. Spre exemplu, dacă vom pune lalelele și narcisele în aceeași vază vom observa cum se schimbă culoarea lalelelor în galben. Acest lucru se întâmplă din cauza unei substanțe eliminate de narcise", a spus Maria Lumezeanu.

De ce să înțepi tulpina florilor cu un ac

Totodată, Maria Lumezeanu, ne-a oferit un truc pentru narcise, lalele și zambile.

"Se spune că narcisele, lalelele şi zambilele rezistă mai mult dacă le înțepi tulpina cu un ac înainte să le pui în vază. În cazul ghioceilor, toporașilor și viorelelor, nu ai ce face. Te bucuri de ele cât timp rezistă. Trebuie doar să fii atentă și să le schimbi apa la maximum două zile", ne-a mai spus Maria Lumezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel