Trucuri pentru dulciuri
Aluatul subţire se trece cu greu de pe masă în tavă fără să se rupă. În acest caz, el se va presăra cu făină, se va înfășura pe vergea, se va muta în tavă şi se va întinde. Pentru ca glazura cu care se acoperă tortul să aibă o suprafaţă netedă, trebuie să se înmoaie cuţitul în apă fierbinte şi să se netezească repede cu el glazura.
Pentru a fi pufos checul sau pandişpanul, pune o linguriţă de oţet în compoziţie. Înainte de a se întrebuinţa nucile pentru torturi şi prăjituri, este bine ca ele să fie prăjite uşor în cuptor. Astfel, nucile capătă un gust plăcut de alune.
Trucuri pentru tot felul de preparate
Pentru ca brânza să nu se usuce, se va pune pe farfurie, lângă ea, o bucăţică de zahăr şi se va acoperi cu o altă farfurie. Timp de o săptămână, întreaga brânză va rămâne perfect proaspătă.
Spală orezul în mai multe ape şi lasă-l să se odihnească vreo 20 de minute, înainte de a-l fierbe. Nu se va lipi. Ca fasolea să fiarbă repede, las-o în apă caldă, de seara până dimineaţa
Vezi și: Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează
Carnea pentru şniţele, după ce a fost bătută şi condimentată, se pune la frigider, pentru 2 ore, în lapte cu usturoi. Astfel, va fi mai fragedă şi mai aromată.
Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă se încălzeşte la foc cuţitul sau se scufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.
Toate felurile de mâncare din griș vor fi mai pufoase dacă, înainte cu o jumătate de oră, grișul va fi lăsat în apă sau lapte, se se umfle. Apoi se fierbe.
Dacă înlocuieşti rântaşul cu amidon desfăcut cu supă, gustul va fi mai fin şi sosul mai uşor de digerat.
Vezi și: De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, când este gata. Trucul gospodinelor
Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte se a se lua de pe foc.
Dacă supa e prea sărată, pune în ea un cartof la fiert. El va absorbi din sare.
Dacă ai rămas fără pesmet pentru preparatele pane, folosește fulgi de porumb măcinaţi fin.
Pune apă minerală în aluatul de clătite şi va fi mai pufos.
Vezi și: De ce NU trebuie să pui LEGUMELE la fiert în APĂ RECE. Greșeală uriașă!
Care este diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008