Trucuri pentru pasionații de bucătărie și de... dulce. De ce să pui oţet în aluatul de chec
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Dacă ești pasionat de tot ce înseamnă gătit, dar și un iubitor de dulce, aceste trucuri îți vor fi de folos. 

Trucuri pentru dulciuri

Aluatul subţire se trece cu greu de pe masă în tavă fără să se rupă. În acest caz, el se va presăra cu făină, se va înfășura pe vergea, se va muta în tavă şi se va întinde. Pentru ca glazura cu care se acoperă tortul să aibă o suprafaţă netedă, trebuie să se înmoaie cuţitul în apă fierbinte şi să se netezească repede cu el glazura.

Pentru a fi pufos checul sau pandişpanul, pune o linguriţă de oţet în compoziţie. Înainte de a se întrebuinţa nucile pentru torturi şi prăjituri, este bine ca ele să fie prăjite uşor în cuptor. Astfel, nucile capătă un gust plăcut de alune.

Trucuri pentru tot felul de preparate

Pentru ca brânza să nu se usuce, se va pune pe farfurie, lângă ea, o bucăţică de zahăr şi se va acoperi cu o altă farfurie. Timp de o săptămână, întreaga brânză va rămâne perfect proaspătă.

Spală orezul în mai multe ape şi lasă-l să se odihnească vreo 20 de minute, înainte de a-l fierbe. Nu se va lipi. Ca fasolea să fiarbă repede, las-o în apă caldă, de seara până dimineaţa

Vezi și: Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează

Carnea pentru şniţele, după ce a fost bătută şi condimentată, se pune la frigider, pentru 2 ore, în lapte cu usturoi. Astfel, va fi mai fragedă şi mai aromată.

Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă se încălzeşte la foc cuţitul sau se scufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.

Toate felurile de mâncare din griș vor fi mai pufoase dacă, înainte cu o jumătate de oră, grișul va fi lăsat în apă sau lapte, se se umfle. Apoi se fierbe.

Dacă înlocuieşti rântaşul cu amidon desfăcut cu supă, gustul va fi mai fin şi sosul mai uşor de digerat.

Vezi și: De ce să pui o lingură de apă rece în maioneză, când este gata. Trucul gospodinelor

Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte se a se lua de pe foc.

Dacă supa e prea sărată, pune în ea un cartof la fiert. El va absorbi din sare.

Dacă ai rămas fără pesmet pentru preparatele pane, folosește fulgi de porumb măcinaţi fin. 

Pune apă minerală în aluatul de clătite şi va fi mai pufos.

Vezi și: De ce NU trebuie să pui LEGUMELE la fiert în APĂ RECE. Greșeală uriașă!

Care este diferența dintre bicarbonatul de sodiu și bicarbonatul de amoniu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel