Trucuri geniale pentru o casă parfumată cu ajutorul caloriferelor fierbinți
Pentru a parfuma casele, gospodinele recurg la produse pe care le achiziționează din magazine.
Spre exemplu, cumpără difuzoare de aromaterapie sau deodorante speciale pentru interior. Fiecare soluție presupune, însă, o cheltuială care, în realitate, poate fi evitată. Dar știți că se poate difuza un miros plăcut în mediul casei înconjurător, folosind caloriferele fierbinți? Să aflăm cum.
În această perioadă rece, frigul ne obligă să pornim încălzirea în casă pentru a avea o temperatură ideală. În acest fel, umiditatea și mucegaiului de pe pereți vor fi contracarate. Însă, pe lângă faptul că ne încălzesc, caloriferele ne pot ajuta și să parfumăm casele.
Cum se îngrijesc orhideele iarna. Secretul care salvează plantele
Iată trei trucuri pe cât de simple, pe atât de ingenioase, pentru a parfuma casa.
Coaja fructelor citrice. Cele mai ideale sunt cojile de portocale și mandarine, deoarece emană un miros plăcut și foarte puternic.
Eventual, dacă am stors o lămâie pentru a obține sucul, putem folosi coaja ei. Așa că, pur și simplu, trebuie să punem coaja pe calorifer. Partea interioară a cojii, adică cea albă, trebuie să fie în contact cu caloriferul fierbinte. Căldura va face ca parfumul de portocale, mandarină sau lămâie să se răspândească în toată încăperea. Este, de asemenea, o modalitate inteligentă de a recicla cojile de fructe, înainte de a le arunca.
Îndepărtează rapid calcarul. O poți face în cinci minute cu aceste ingrediente simple
Prosoapele. Putem parfuma camerele, așezând un prosop parfumat pe calorifer. Putem folosi un prosop care tocmai a fost scos din mașina de spălat și miroase a balsam. În acest fel, căldura va usca rapid materialul textil și îi va răspândi parfumul. Alternativ, putem pune pe calorifer un prosop umezit cu câteva picături de ulei esențial.
Uleiurile esențiale. Esențele parfumate care ne pot ajuta să ne parfumăm casele. Putem pune și câteva picături direct pe caloriferul fierbinte sau într-un pahar cu apă, care trebuie pus pe calorifer.
În acest mod, mirosul plăcut al uleiului se va răspândi în toată casa. Putem alege un ulei esențial care ne place și care are și proprietăți relaxante, precum uleiul esențial de lavandă.
Mirosul uleiului esențial de lemn de santal ajută la calmarea anxietății, iar uleiul de eucalipt ameliorează simptomele răcelii. Așadar, iată 3 trucuri geniale pentru a ne parfuma casele.
Trei trucuri ingenioase pentru a preveni depunerea prafului pe perdele, mobilier și podele
Gospodinele se luptă mereu cu praful care se așează aproape peste tot în casă. Îl găsești peste tot: pe mobilă, pe pervazuri, uși, podele și chiar și pe cuverturi. Toate gospodinele caută soluții eficiente cu care să țină praful departe de casă. Așa că, iată trei trucuri ingenioase pentru a preveni depunerea prafului pe suprafețele din casă.
Praful este format din multe particule mici care plutesc prin aer și aterizează pe peste tot. Printre aceste particule găsești fire de păr, ciuperci microscopice, celule moarte ale pielii, bucăți mici de insecte, bucăți minuscule de hârtie sau țesut. Este posibil să găsești, în casă, chiar și praf adus din spațiu de meteoriți.
Îți plac portocalele? Atunci nu mai arunca cojile. Iată ce poți face cu ele
O modalitate simplă pentru a elimina praful din aer ar fi folosirea purificatoarelor de aer. Aceste sunt dispozitive care filtrează aerul și toate particulele pe care le conține. În acest fel, aerul este filtrat de alergeni și de praful poluant. Pe de altă parte, purificatoarele emit aer curat.
Unele țesături atrag, în mod deosebi, praful. În special poliesterul, care prin efectul său electrostatic, funcționează ca un magnet și atrage praful din aer. Dacă perdelele sunt din poliester, atunci vor fi pline de praf.
Pentru a evita depunerea prafului pe perdele, poți folosi trucul bunici. Perdelele se țin în apă cu sare câteva ore, apoi se pun în mașina de spălat. Acest tratament va împiedica praful să se depună atât de ușor pe perdele.
Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante
În schimb, pentru a preveni depunerea prafului pe mobilier, amestecă 3 substanțe în părți egale: apă de gură, ulei vegetal și oțet de vin alb. Apoi înmoaie o cârpă în acest amestec și șterge mobila. Rezultatul pe va încânta, deoarece praful nu se va mai depune atât de repede.
Praful se depune și pe podele. După ce speli podelele în mod normal, șterge-le la final cu o cârpă, înmuiată în apă și glicerina. Acest tratament va proteja podelele de praf mai mult timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News